2 Replies Latest reply on Jun 28, 2014 12:22 PM by A.T. Romano

    Sound problem

    titi0711 Level 1

      Hi, I can't hear any sound from my video in the cutting area. But when I play it from the project ressources, I hear it.

      Therefore, If I export it, I have no sound.

      can you help me?

        • 1. Re: Sound problem
          John T Smith Adobe Community Professional & MVP

          From the Premiere Elements Information FAQ http://forums.adobe.com/thread/1042180

          •What version of Premiere Elements? Include the minor version number (e.g., Premiere Elements 12 with the 12.0.1 update).

          •What operating system? This should include specific minor version numbers, like "Mac OSX v10.6.8"---not just "Mac"

          •Has this ever worked before?  If so, do you recall any changes you made to Premiere Elements, such as adding Plug-ins, brushes, etc.?  Did you make any changes to your system, such as updating hardware, printers or drivers; or installing/uninstalling any programs?

          •Are you using an account with Administrator Privileges?

          Run as Administrator http://forums.adobe.com/thread/969395 (Encore + "All" Premiere)

          •Have you installed any recent program or OS updates? (If not, you should. They fix a lot of problems.)

          •What kind(s) of image file(s)? When talking about camera raw files, include the model of camera.

          •If you are getting error message(s), what is the full text of the error message(s)?

          •What were you doing when the problem occurred?

          •What other software are you running?

          •Tell us about your computer hardware. How much RAM is installed?  How much free space is on your system (C:) drive?

          And some other questions...

          •What are you editing, and does your video have a red line over it BEFORE you do any work?

          •Which version of Quicktime do you have installed?

           

          Exactly what is INSIDE the video you are editing?

          Codec & Format information, with 2 links inside for you to read http://forums.adobe.com/thread/1270588

          Report back with the codec details of your file, use the programs below... A screen shot works well to SHOW people what you are doing

          http://forums.adobe.com/thread/592070?tstart=30 for screen shot instructions

          Free programs to get file information for PC/Mac http://mediaarea.net/en/MediaInfo/Download

          • 2. Re: Sound problem
            A.T. Romano Level 7

            titi0711

             

            You have not given us enough details with which to work. Please start with

             

            What Premiere Elements version and computer operating system on which it is being run?

             

            Is this a "it worked before but not now" or "it never worked before" problem.

             

            What are the properties of this assumed video that is coming with audio that you cannot hear at playback in the

            editing workspace? If you cannot hear it, can you see that it is represented on Audio Track 1 in the Timeline?

            If you do not know the properties of this video with linked audio, what is the brand/model/settings for the camera

            that recorded this video with linked audio?

             

            Go to Edit Menu/Preferences/Audio Hardware/ASIO and make sure that the Input and Output are enabled and

            setting correct.

             

            There is an orange line that runs horizontally across the middle of the audio clip. Where is that line position: middle, top, or bottom

            of the audio clip?

             

            Please review and consider the above. We will be watching the details that will help us to help you. If I have not interpreted your

            question correctly, please do not hesitate to let me know where I have not.

             

            Thank you.

             

            ATR