1 Reply Latest reply: Jul 23, 2014 5:22 PM by carl type3 RSS

    CF10 Application Service Running, but no pages served.

    g35driver

      We are running CF 10 on Windows 2012 and just this weekend started having a lockup of the ColdFusion server about once a day.  When I look at the services, it shows the ColdFusion Application Server as running, but pages are not served, just an Apache error page saying that the system is unavailable due to maintenance or overloading.  If I restart the ColdFusion Application Server, everything is back to normal.  The Windows Application event viewer shows two events that seem to correspond with the timing of each shutdown:

       

      Log Name: Application

      Source: ColdFusion 10 Application Server

      Date: 7/23/2014 6:02:53 AM

      Event ID:      3

      Task Category: None

      Level: Information

      Keywords:      Classic

      User:          N/A

      Computer:      Webserver-2

      Description:

      The description for Event ID 3 from source ColdFusion 10 Application Server cannot be found. Either the component that raises this event is not installed on your local computer or the installation is corrupted. You can install or repair the component on the local computer.

       

      If the event originated on another computer, the display information had to be saved with the event.

       

      The following information was included with the event:

       

      ColdFusion 10 Application Server

      4892

       

      Event Xml:

      <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">

        <System>

          <Provider Name="ColdFusion 10 Application Server" />

          <EventID Qualifiers="16385">3</EventID>

      <Level>4</Level>

      <Task>0</Task>

      <Keywords>0x80000000000000</Keywords>

          <TimeCreated SystemTime="2014-07-23T10:02:53.000000000Z" />

      <EventRecordID>5224</EventRecordID>

      <Channel>Application</Channel>

      <Computer>Webserver-2</Computer>

          <Security />

        </System>

        <EventData>

          <Data>

          </Data>

          <Data>ColdFusion 10 Application Server</Data>

      <Data>4892</Data>

        </EventData>

      </Event>

       

      Log Name: Application

      Source: ColdFusion 10 Application Server

      Date: 7/23/2014 6:02:14 AM

      Event ID:      4

      Task Category: None

      Level: Information

      Keywords:      Classic

      User:          N/A

      Computer: Webserver-2

      Description:

      The description for Event ID 4 from source ColdFusion 10 Application Server cannot be found. Either the component that raises this event is not installed on your local computer or the installation is corrupted. You can install or repair the component on the local computer.

       

      If the event originated on another computer, the display information had to be saved with the event.

       

      The following information was included with the event:

       

      ColdFusion 10 Application Server

       

      Event Xml:

      <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">

        <System>

          <Provider Name="ColdFusion 10 Application Server" />

          <EventID Qualifiers="16385">4</EventID>

      <Level>4</Level>

      <Task>0</Task>

      <Keywords>0x80000000000000</Keywords>

          <TimeCreated SystemTime="2014-07-23T10:02:14.000000000Z" />

      <EventRecordID>5223</EventRecordID>

      <Channel>Application</Channel>

          <Computer>Webserver-2</Computer>

          <Security />

        </System>

        <EventData>

          <Data>

          </Data>

      <Data>ColdFusion 10 Application Server</Data>

        </EventData>

      </Event>

        • 1. Re: CF10 Application Service Running, but no pages served.
          carl type3 Community Member

          Hello Driver,

           

          You don't say what webserver is in use EG IIS, Apache?

           

          Is this the error that appears when CF10 stops serving pages?

           

          Service Temporary Unavailable! The server is temporarily unable to service your
          request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again latter.
          Jakarta/ISAPI/isapi_redirector/1.2.32 ()

           

          Any errors or warnings in ColdFusion10\config\wsconfig\N\ "ISAPI log" or "MOD_JK log" where
          log file name depends on webserver?

           

          Any errors in ColdFusion10\cfusion\logs\coldfusion-out.log at the time or leading up to time when
          CF10 stops serving pages?

           

          What update level is CF10?

           

          Has WSCONFIG been run to manually update connector, note step applies for IIS and may not be applicable for Apache?

           

          This official CF blog entry could be of assistance:

           

          http://blogs.coldfusion.com/post.cfm/coldfusion-11-iis-connector-tuning


          HTH, Carl.