1 Reply Latest reply on Aug 13, 2014 6:43 PM by John T Smith

    I have a trial version of Premiere Elements 12 but cannot seem to get it to run properly.

    charles gleason

      I upgraded to the latest (as far as I know) Flash Player but still no luck.  I can open the program via the shortcut but when I click "Video Editor" and get the dropdowns I cannot open "New Project"...it just spins & spins & spins...and then nada.

        • 1. Re: I have a trial version of Premiere Elements 12 but cannot seem to get it to run properly.
          John T Smith Adobe Community Professional & MVP

          From the Premiere Elements Information FAQ http://forums.adobe.com/thread/1042180

          •You MUST use an account with Administrator Privileges to run Premiere Elements

          •(Doing Run as Administrator http://forums.adobe.com/thread/969395 [says Encore and also for "All" versions of Premiere] will sometimes fix "odd" errors)

          •What version of Premiere Elements? Include the minor version number (e.g., Premiere Elements 12 with the 12.0.1 update).

          •What operating system? This should include specific minor version numbers, like "Mac OSX v10.6.8"---not just "Mac"

          •Has this ever worked before?  If so, do you recall any changes you made to Premiere Elements, such as adding Plug-ins, brushes, etc.?  Did you make any changes to your system, such as updating hardware, printers or drivers; or installing/uninstalling any programs?

          •Have you installed any recent program or OS updates? (If not, you should. They fix a lot of problems.)

          •What kind(s) of image file(s)? When talking about camera raw files, include the model of camera.

          •If you are getting error message(s), what is the full text of the error message(s)?

          •What were you doing when the problem occurred?

          •What other software are you running?

          •Tell us about your computer hardware. How much RAM is installed?  How much free space is on your system (C:) drive?

          And some other questions...

          •What are you editing, and does your video have a red line over it BEFORE you do any work?

          •Which version of Quicktime do you have installed?