5 Replies Latest reply on Apr 6, 2007 12:00 AM by Newsgroup_User

    Vista environment

    Level 7
      I need to detect if a system is running Vista. But I'm using XP.
      Can anyone tell me what the environment property is on Vista?

      thanks

        • 1. Re: Vista environment
          Level 7
          If you already use Buddy API, this from the bugwatch page:
          baVersion( "os" ) now returns "WinVista" on Vista.
          • 2. Re: Vista environment
            Level 7
            Yeah, I tried buddy api, and it returns "WinXP".
            so i tried the environment and it returns on the #osVersion:
            "Windows",6,0,148,2,"
            (I sent a small projector file to my customer that displays baVersion ("os")
            and the environment. They sent me a screendump for me to examin.
            - It looks like a Vista message window to me.)

            on my xp system it returns "WinXP"
            and the environment is: "Windows XP,5,1,1,148,2,Service Pack 2"



            What could be the problem?

            Do projectors made on XP run properly on Vista?



            > From: Sean Wilson <webforumsuser@macromedia.com>
            > Newsgroups: macromedia.director.lingo
            > Date: Mon, 02 Apr 2007 20:01:35 +1200
            > Subject: Re: Vista environment
            >
            > If you already use Buddy API, this from the bugwatch page:
            > baVersion( "os" ) now returns "WinVista" on Vista.

            • 3. Re: Vista environment
              Level 7
              > What could be the problem?

              I'm not sure what you're referring to as a problem - perhaps the
              mis-reporting by BudAPI of Vista as XP? Did you use the latest version
              of the xtra (3.76)?
              • 4. Re: Vista environment
                cratica
                Windows Vista does NOT support Director apps. (no directX support) Depending on what functions you are using with your projector, it won't work at all but if your projectors are simple and don't require directX they may work but will be slow.

                Don't ask how I know. There is more information about this in the 3D forum.
                • 5. Re: Vista environment
                  Level 7
                  The problem was that vista was not detected. It returned WinXP.

                  The cause: I updated the buddyAPI in the xtras' folder of Director but not
                  in the xtra's folder of the project...
                  So after i did that, the app detected WinVista as it should.



                  > From: Sean Wilson <webforumsuser@macromedia.com>
                  > Newsgroups: macromedia.director.lingo
                  > Date: Tue, 03 Apr 2007 07:55:13 +1200
                  > Subject: Re: Vista environment
                  >
                  >> What could be the problem?
                  >
                  > I'm not sure what you're referring to as a problem - perhaps the
                  > mis-reporting by BudAPI of Vista as XP? Did you use the latest version
                  > of the xtra (3.76)?