2 Replies Latest reply on Mar 28, 2007 6:29 AM by quinibi

    Debuging in Change to enviromental

    quinibi
      Hello,
      I have finished a movie that works perfectly under Macromedia, but when I pblish it, I have a Script Error when pressing a button. How can I debug these errors, or is there any form of Publishing it without changing anything form one enviroment to another?
      Thank you
        • 1. Re: Debuging in Change to enviromental
          Level 7
          This sort of problem is usually due to not including an xtra in the
          projector. Does your button use a command that is from a scripting xtra
          (like FileIO or BuddyAPI for instance)? If so, then make sure you add
          that xtra to the projector (Modify, Movies, Xtras) or add it to an
          external xtras folder.

          As far as debugging, it is always a little more difficult to debug
          projectors, but you do have a few tools. You did not say which version
          of Director you are using, and the methods of doing things are different
          in some versions. But, in a startMovie handler, you can set

          the debugPlaybackEnabled = TRUE

          That will give you a message window in the projector so you can test
          things like variables and whatnot

          In MX 2004, there is an option in the Publish settings screen to
          "Display full script error text". When that is checked, you will get
          more descriptive errors instead of "Script error" which tells you
          nothing. In older versions of Director, you would set this in an ini file
          • 2. Re: Debuging in Change to enviromental
            quinibi Level 1
            quote:

            Originally posted by: Newsgroup User
            This sort of problem is usually due to not including an xtra in the
            projector. Does your button use a command that is from a scripting xtra
            (like FileIO or BuddyAPI for instance)? If so, then make sure you add
            that xtra to the projector (Modify, Movies, Xtras) or add it to an
            external xtras folder.

            That was the problem, now it works with the Xtra folder


            As far as debugging, it is always a little more difficult to debug
            projectors, but you do have a few tools. You did not say which version
            of Director you are using, and the methods of doing things are different
            in some versions. But, in a startMovie handler, you can set

            the debugPlaybackEnabled = TRUE

            That will give you a message window in the projector so you can test
            things like variables and whatnot

            In MX 2004, there is an option in the Publish settings screen to
            "Display full script error text". When that is checked, you will get
            more descriptive errors instead of "Script error" which tells you
            nothing. In older versions of Director, you would set this in an ini file

            With this was enough also to get the other errors



            Thank you very much