0 Replies Latest reply on Mar 6, 2007 9:22 PM by Yair_Flicker

    VideoDisplay.source points to a 404, but Flex gives no error!!!!!!!!!!!!!!

    Yair_Flicker
      I have a problem where I set the videoDisplay.source property to an invalid URL - 404 - call the .play() method, and then the videoDisplay simply says that it's loading. It doesn't give any indication of an error, just sits there and says it's loading. It's the most annoying thing in the world....how the hell am I supposed to know when the .source property points to an invalid URL?!?!?! I even have a timer in there to output the state of the VideoDisplay every 2.5 seconds - all it says is that it's loading. Am I crazy? Am I doing something wrong? Or is this a blatant bug in Flex?

      Try this MXML:

      <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
      <mx:Application xmlns:mx=" http://www.adobe.com/2006/mxml" layout="absolute">

      <mx:Script>
      <![CDATA[
      import mx.events.VideoEvent;
      private function showInfo(event:VideoEvent):void {
      trace('stateChange: ' + event.state + ' ' + event);
      var foo:Timer = new Timer(2000, 100);
      foo.addEventListener(TimerEvent.TIMER, timerComplete);
      foo.start();
      }
      private function timerComplete(event:TimerEvent):void {
      trace('timerComplete: ' + vid.state + ' ' + event);
      }
      ]]>
      </mx:Script>

      <mx:VideoDisplay id="vid" source=" http://sjc-v90.sjc.you1234tube.com/get_video?video_id=BTh8no91g54E"
      autoPlay="true" width="450" height="338" stateChange="showInfo(event)" />

      </mx:Application>


      The trace debug output is as follows:
      stateChange: loading [Event type="stateChange" bubbles=false cancelable=false eventPhase=2]
      timerComplete: loading [TimerEvent type="timer" bubbles=false cancelable=false eventPhase=2]
      timerComplete: loading [TimerEvent type="timer" bubbles=false cancelable=false eventPhase=2]
      ................
      timerComplete: loading [TimerEvent type="timer" bubbles=false cancelable=false eventPhase=2]
      timerComplete: loading [TimerEvent type="timer" bubbles=false cancelable=false eventPhase=2]

      And btw, if you set the source to http://chi-v45.chi.youtube.com/get_video?video_id=n4Fwge2iqJ0 (another 404), Flex detects it immediately and the trace output is what you would expect/hope.

      Anybody else experience this problems? Can anybody think of any fixes/workarounds? Am I doing something wrong? Thanks!

      --------------
      Yair Flicker
      SmartLogic Solutions