2 Replies Latest reply on Jan 11, 2015 3:21 AM by rooth-stejn

    playback lags in Adobe premiere elements 12. media from canon 5dmark2 .mov. What to do?

    rooth-stejn

      playback lags when editing in adobe premiere elements 12. media is fram a canon 5dmark2. file type is .mov. Any suggestions on how to fix it?

        • 1. Re: playback lags in Adobe premiere elements 12. media from canon 5dmark2 .mov. What to do?
          John T Smith Adobe Community Professional & MVP

          From the Premiere Elements Information FAQ http://forums.adobe.com/thread/1042180

          •You MUST use an account with Administrator Privileges to run Premiere Elements

          •(Doing Run as Administrator http://forums.adobe.com/thread/969395 [says Encore and also for "All" versions of Premiere] will sometimes fix "odd" errors)

          •What version of Premiere Elements? Include the minor version number (e.g., Premiere Elements 12 with the 12.1 update)

          •What operating system? This should include specific minor version numbers, like "Mac OSX v10.9.4"---not just "Mac"

          •Has this ever worked before?  If so, do you recall any changes you made to Premiere Elements, such as adding Plug-ins, brushes, etc.?  Did you make any changes to your system, such as updating hardware, printers or drivers; or installing/uninstalling any programs?

          •Have you installed any recent program or OS updates? (If not, you should. They fix a lot of problems.)

          •What kind(s) of image file(s)? When talking about camera raw files, include the model of camera.

          •If you are getting error message(s), what is the full text of the error message(s)?

          •What were you doing when the problem occurred?

          •What other software are you running?

          •Tell us about your computer hardware. How much RAM is installed?  How much free space is on your system (C:) drive?

          •How many and what speed are your hard drive(s)... ie 5400rpm or 7200rpm or?

          And some other questions...

          •What are you editing, and does your video have an orange line over it BEFORE you do any work?

          •Which version of Quicktime do you have installed?

          • 2. Re: playback lags in Adobe premiere elements 12. media from canon 5dmark2 .mov. What to do?
            rooth-stejn Level 1

            I just Installed Premiere Elements and there was lag from the start.

             

            I have not installed any new program or OS update, what do you suggest?

             

            While editing I dont run any other software, I have adobe photoshop

            installed, but thats it.

             

            I have an Acer Aspire V5-551G-64456G75Mass with 6G RAM. 591Gb free, out of

            680Gb on (C:)

             

            One harddrive with 5400rpm.

             

            There is no orange line at all...

             

            The files is .mov files from a canon 5d mark2. Thats all I know about the

            camera.

             

             

            Ill try using as administrator.

             

             

             

             

            2015-01-09 17:04 GMT+01:00 John T Smith <forums_noreply@adobe.com>:

             

                playback lags in Adobe premiere elements 12. media from canon 5dmark2

            .mov. What to do?  created by John T Smith

            <https://forums.adobe.com/people/JohnTSmith> in Premiere Elements - View

            the full discussion <https://forums.adobe.com/message/7081127#7081127>