4 Replies Latest reply on Jan 20, 2015 8:03 AM by DJWieland

    Topic import issues

    DJWieland

      I just attempted to import a fellow colleague's topic into my RoboHelp project and am noticing the following issues:
      1.) The topic title has the word "User Guide - " added to the beginning of it.
      2.) The topic, when opened, contains Responsive HTML 5 navigational icons across the top.

      3.) The entire imported topic appears to be sitting in a borderless table.

      4.) Small, icon images appear stretched to the width of the topic; however when I double-click on the image it appears perfectly normal in the Image Preview. 

       

      Your advice on how to correct these issues is much appreciated. 

        • 1. Re: Topic import issues
          Captiv8r Adobe Community Professional & MVP

          Hi there

           

          Care to supply some screen captures of what you are seeing?

           

          Cheers... Rick

          • 2. Re: Topic import issues
            DJWieland Level 1

            Please see screen captures below (utilizing RoboHelp v. 11.0.2.240). Thank you!


            1.) The topic title has the word "User Guide - " added to the beginning of it.

            issue title prob.png


            2.) The topic, when opened, contains Responsive HTML 5 navigational icons across the top.

            3.) The entire imported topic appears to be sitting in a borderless table.

            issue table border.png


            4.) Small, icon images appear stretched to the width of the topic; however when I double-click on the image it appears perfectly normal in the Image Preview.

            issue icon.png

            • 3. Re: Topic import issues
              Captiv8r Adobe Community Professional & MVP

              Ahhh, okay.

               

              Here's what I suspect has happened. You imported a topic. Seems simple, right?

               

              First, let's discuss what happens when we generate output. Think of it as if you were working in your kitchen. Perhaps making Chocolate Chip cookies. You mix all the ingredients together, drop balls of raw dough onto cookie sheets, then pop the sheet into the oven, pull it out and have baked cookies, right?

               

              Same happens in RoboHelp. When you generate, you mix all the ingredients together (images, topics etc) and out pops the final output. In the case you are showing, it would appear the output is Responsive HTML 5.

               

              Now imagine what would happen if you took a baked cookie and stuck it back into the raw dough. Things not so hot, huh?

               

              It looks to me like you probably took a file from another output and imported it into your project.

               

              See, when you generate, the topics that pop out on the other end are like the baked cookies. Baked cookies are chemically different from the raw dough. During the process of creating output, the output topics have all sorts of additional code added to them. RoboHelp is trying to cope with the additional code and the additional code should not be there in the source topic.

               

              I'd suggest deleting this topic, then asking for the SOURCE topic from your colleague.

               

              Cheers... Rick

              • 4. Re: Topic import issues
                DJWieland Level 1

                Your solution worked like a charm. Thank you for the baking analogy and for taking the time to assist me with the issue; it is much appreciated!