3 Replies Latest reply on Feb 14, 2007 4:58 AM by Newsgroup_User

    Does director require flash player to be installed

    143 Level 1
      Hi All,

      I have developed a director application where i use flash content(swf's) for my UI. Is there any need to install flash players in the machine where i run my director exe.

      Because in the run time i am loading combox contents from an xml array. The problem which i face is that when i click on the dropdown i a getting hanged.

      Can any one help me on this.
        • 1. Re: Does director require flash player to be installed
          Level 7
          You need to include the Flash xtra with your projector. You do not need
          to install any Flash players or plugins on the end user's computer.

          Can you explain in more detail what is hanging up and when?

          --
          Rob
          _______
          Rob Dillon
          Adobe Community Expert
          http://www.ddg-designs.com
          412-243-9119

          http://www.macromedia.com/software/trial/
          • 2. Re: Does director require flash player to be installed
            143 Level 1
            Hi Rob,

            Thanks for your reply.Here i have given the actual scenrio.

            In the application i have a combobox which has 60 items to be displayed. the screen load and the content in the combobox also loaded.

            But when i click on the dropdown in the combobax the machine gets hanged and the CPU useage remains 98% usage.

            I have to end the appliction through taskmanager only.

            I have attached the code which i am using to load the combobx.

            The configuration of the machine is Celeron 1.2 G.Hz with 512 MB ram

            But i have a low end machine pentim 3 with 664 M.hz with 512 MB ram. where the application works fine.




            • 3. Re: Does director require flash player to be installed
              Level 7
              Your program works correctly in authoring mode, yes? Your projector
              works correctly on one computer and not on another, yes? You get no
              errors when the program starts up?

              Your projector will use the xtras that you included with your projector.
              They should work as expected.

              This line of Actionscript can't possibly work: getURL("lingo:
              "+_root.callBackFun+"("+evt_obj.target.selectedItem.data+","+"\""+evt_obj
              .target.selectedItem.type+"\""+")");

              There are many quote characters that aren't escaped. Can you explain
              what all of those "+" are for in there?

              That change function would be a lot more clear if you put the
              selectedItem's values into variables and then used those variables.
              Using _root to reference the base level of a Flash movie is almost
              always a bad idea. This may be the cause of the problem. I'm not sure
              what the hierarchical structure is for a Flash movie when it's been
              imported in to a Director movie, but it may be that _root becomes the
              Director movie, not the main timeline of the Flash movie. You might try
              using a relative path to that function and see if there's a difference.

              --
              Rob
              _______
              Rob Dillon
              Adobe Community Expert
              http://www.ddg-designs.com
              412-243-9119

              http://www.macromedia.com/software/trial/