0 Replies Latest reply on Apr 22, 2015 12:36 PM by Afro Badger

    OpenGL support Failed for Asus Radeon R9 270X 4GB

    Afro Badger

      Hi, 

       

      I was very happy to see OpenGL support for the latest version of LightRoom 6.  Unfortunately there seems to be a problem with it.  I am fairly confident that this is not a driver issue as I have only just rebuilt my PC from scratch.  My system report is shown below.

       

      Please can you let me know if I am better of getting a different card for the GPU support or if there is anything I can do to make it compatible.

       

       

      ------------------------------------------------------------------------------------------

      Lightroom version:  CC 2015 [1014445]

      License: Creative Cloud

      Operating system: Windows 8.1 Business Edition

      Version: 6.3 [9600]

      Application architecture: x64

      System architecture: x64

      Logical processor count: 6

      Processor speed: 3.4 GHz

      Built-in memory: 8149.6 MB

      Real memory available to Lightroom: 8149.6 MB

      Real memory used by Lightroom: 840.0 MB (10.3%)

      Virtual memory used by Lightroom: 795.8 MB

      Memory cache size: 608.8 MB

      Maximum thread count used by Camera Raw: 6

      Camera Raw SIMD optimization: SSE2,AVX

      System DPI setting: 96 DPI

      Desktop composition enabled: Yes

       

      Displays: 1) 1920x1200

      Input types: Multitouch: No, Integrated touch: No, Integrated pen: No, External touch: No, External pen: No, Keyboard: No

       

      Graphics Processor Info:

      Check OpenGL support: Failed

      Vendor: ATI Technologies Inc.

      Version: 3.3.12618 Core Profile Context 13.251.9001.1001

      Renderer: AMD Radeon R9 200 Series

      LanguageVersion: 4.30

      GL_MAX_COMBINED_TEXTURE_IMAGE_UNITS (actual = 32, minimum = 48)

       

      Application folder: C:\Program Files\Adobe\Adobe Lightroom

      Library Path: C:\LightRoom Catalogs\FreshStart\FreshStart-2-2.lrcat

      Settings Folder: C:\Users\Mark\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom

       

      Installed Plugins:

      1) Behance

      2) Canon Tether Plugin

      3) Expojure

      4) Facebook

      5) Flickr

      6) jf PicasaWeb

      7) Leica Tether Plugin

      8) Nikon Tether Plugin

       

      Config.lua flags: None

      Adapter #1: Vendor : 1002

        Device : 6810

        Subsystem : 4a11043

        Revision : 0

        Video Memory : 4078

      Adapter #2: Vendor : 1414

        Device : 8c

        Subsystem : 0

        Revision : 0

        Video Memory : 0

      AudioDeviceIOBlockSize: 1024

      AudioDeviceName: Speakers (Realtek High Definition Audio)

      AudioDeviceNumberOfChannels: 2

      AudioDeviceSampleRate: 44100

      Build: Uninitialized

      Direct2DEnabled: false

      GPUDevice: not available

      OGLEnabled: true

      ------------------------------------------------------------------------------------------