2 Replies Latest reply on May 4, 2015 9:21 AM by Alain Capéran

    GPU acceleration in Lightroom 6 not working

    ajsicek

      Hi,

      Any ideas how do I turn on GPU acceleration in Lightroom 6?

      I meet the minimum requirements (Win 7 x64, 1GB VRAM, OpenGL 6.1 ) and as advised in "learn more" I did check my graphic driver which is at the latest version.

      Still I am getting message: "GPU acceleration was disabled due to errors"

      Any help apprecited

      thank you

       

      System info:

      Lightroom version: 6.0.1 [ 1018573 ]

      License: Perpetual

      Operating system: Windows 7 Home Premium Edition

      Version: 6.1 [7601]

      Application architecture: x64

      System architecture: x64

      Logical processor count: 4

      Processor speed: 3,0 GHz

      Built-in memory: 12245,9 MB

      Real memory available to Lightroom: 12245,9 MB

      Real memory used by Lightroom: 633,5 MB (5,1%)

      Virtual memory used by Lightroom: 620,2 MB

      Memory cache size: 0,0 MB

      Maximum thread count used by Camera Raw: 4

      Camera Raw SIMD optimization: SSE2,AVX

      System DPI setting: 96 DPI

      Desktop composition enabled: Yes

      Displays: 1) 1920x1200

      Input types: Multitouch: No, Integrated touch: No, Integrated pen: No, External touch: No, External pen: No, Keyboard: No

       

      Graphics Processor Info:

      Check OpenGL support: Failed

      Vendor: ATI Technologies Inc.

      Version: 3.3.13283 Core Profile Context 14.501.1003.0

      Renderer: AMD Radeon HD 6670

      LanguageVersion: 4.40