3 Replies Latest reply on Jun 11, 2015 7:10 AM by A.T. Romano

    No sound from audio

    trishm85207247

      I am working on a Mac computer running OS 10.10.3  with Premiere Elements 13

      I have loaded an audio track I created in Garageband and saved as mp3  I have also tried some royalty free music downloaded from the internet which is an mp3 file.  Both these tracks have been loaded into Fotomagico and they play in that programme. 

      In Premiere I can see the wave form but I cannot hear any sound.

      I am new to this programme.

      Do I have to set something in Preferences or somewhere or is there another solution?

        • 1. Re: No sound from audio
          A.T. Romano Level 7

          trishm

           

          Have you updated 13 to the 13.1 Update yet using an opened project's Help Menu/Updates. If not, please do that.

           

          I am strictly an Elements Windows user but I do try to find common ground between Premiere Elements Windows and Mac. In Premiere Elements Mac, do you have Edit Menu/Preferences/Audio Hardware ASIO? If so, please explore the Input Output there.

           

          The results from the following should be telling....

           

          Do you have a .mov or .mp4 movie file that comes with audio in the file? If so, can you hear the audio from this file after the file is dragged to the Timeline and played back from there?

          If you have video on video track 1 and create narration clip using the project's Narration Tool, can you hear the narration at Timeline playback?

           

          I am tempted to ask you to convert your .mp3 to WAV version with iTunes, but for now I will look for your reply in the morning and then we can decide what next.

          iTunes: How to convert a song to a different file format - Apple Support

           

          To be continued

           

          ATR

          • 2. Re: No sound from audio
            trishm85207247 Level 1

            Many thanks for taking time to reply.

            Last night I tried the files on a friend's laptop - they worked.

            Today I have uninstalled, downloaded a new copy of Elements 13 and done the update.

            Everything is working well so I am assuming there was some sort of corruption the first time I  did the update.

            • 3. Re: No sound from audio
              A.T. Romano Level 7

              trishm

               

               

              "Everything is working well...." sounded great.

               

              Wonderful news. Great job of follow through with the troubleshooting to pin point the problem and correct it.

               

              Best wishes

               

              ATR