3 Replies Latest reply on Jul 8, 2015 8:18 PM by Theresa J

    Lightroom CC slow to display adjustments in develop - RAW, D800 and D7100.

    jsbruce

      I am finding LR CC to be quite slow to display pictures in the develop module with the adjustments applied.  When I select a photo that I have already made some adjustments  to it first displays the image without the adjustments for color, contrast etc.  It then takes about 2 seconds to apply the adjustments in a 2 stages.

       

      The PC is a desktop i7-4790k with one SSD for the boot drive, one SSD for the swap and adobe cache only.  The images are on a 5 disk RAID 5 array in the machine.

       

       

      My system info from LR:

      Lightroom version: CC 2015.1 [ 1025654 ]

      License: Creative Cloud

      Operating system: Windows 7 Business Edition

      Version: 6.1 [7601]

      Application architecture: x64

      System architecture: x64

      Logical processor count: 8

      Processor speed: 3.9 GHz

      Built-in memory: 32715.7 MB

      Real memory available to Lightroom: 32715.7 MB

      Real memory used by Lightroom: 1323.3 MB (4.0%)

      Virtual memory used by Lightroom: 1335.7 MB

      Memory cache size: 2.2 MB

      Maximum thread count used by Camera Raw: 4

      Camera Raw SIMD optimization: SSE2,AVX,AVX2

      System DPI setting: 96 DPI

      Desktop composition enabled: Yes

      Displays: 1) 2560x1440

      Input types: Multitouch: No, Integrated touch: No, Integrated pen: No, External touch: No, External pen: No, Keyboard: No

       

      Graphics Processor Info:

      AMD Radeon R9 200 Series

       

      Check OpenGL support: Passed

      Vendor: ATI Technologies Inc.

      Version: 3.3.13283 Core Profile Context 14.501.1003.0

      Renderer: AMD Radeon R9 200 Series

      LanguageVersion: 4.40

       

      Application folder: C:\Program Files\Adobe\Adobe Lightroom

      Library Path: D:\Photos\Lightroom\Lightroom Catalog-2.lrcat

      Settings Folder: C:\Users\jeff\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom

       

      Installed Plugins:

      1) 500px

      2) Any Filter

      3) Behance

      4) Canon Tether Plugin

      5) Facebook

      6) Flickr

      7) HDR Efex Pro 2

      8) jf Geocoding Support

      9) Leica Tether Plugin

      10) Nikon Tether Plugin

      11) SmugMug

       

       

      Config.lua flags: None

       

      Adapter #1: Vendor : 1002

        Device : 6811

        Subsystem : 92701682

        Revision : 0

        Video Memory : 2027

      AudioDeviceIOBlockSize: 1024

      AudioDeviceName: Speakers (Realtek High Definition Audio)

      AudioDeviceNumberOfChannels: 2

      AudioDeviceSampleRate: 44100

      Build: Uninitialized

      Direct2DEnabled: false

      GPUDevice: not available

      OGLEnabled: true