5 Replies Latest reply on Sep 17, 2015 12:37 PM by Szalam

    AE CC 2015 - Live Update not working with (Levels) Adjustment Layer

    eyeidea

      Hello all,

       

      So I have a composition  at 3480 x 2160 29.97 non-drop - 10 seconds TRT.

      There are approximately 50 layers, several are adjustment layers for effects, color, etc.

      Scrubbing and Live Update work fine until...

       

      I add an adjustment layer at the very top (layer #1) and add the Levels effect (effects / color correction / levels).

       

      When I do, the comp window does not update. I move the time line indicator to a different time then it updates (slooooowwwwly) 5-10 seconds.

       

      Turning the effect on / off does not respond are all.

       

      If I turn off that adjustment layer everything is fast. I have purged all media caches both under edit menu and prefs. No help.

       

      I have restarted. No help.

       

      I have updated all Adobe software via CC. No help.

       

      I have trashed prefs.  No help.

       

      I have tried both adaptive resolution and final quality.  No help.

       

      Other comps respond the same way.

       

      Other effects such as Hue / Saturation works fast and update live on the same adjustment layer.

       

      It seems to be just LEVELS that isn't working.

       

      Also this problem happened "all the sudden" - no changes to any hardware or software.

       

       

      Specs:

      AE CC 2015 13.5.1.48

       

      Hardware Overview:

       

        Model Name: Mac Pro

        Model Identifier: MacPro6,1

        Processor Name: 12-Core Intel Xeon E5

        Processor Speed: 2.7 GHz

        Number of Processors: 1

        Total Number of Cores: 12

        L2 Cache (per Core): 256 KB

        L3 Cache: 30 MB

        Memory: 64 GB

        Boot ROM Version: MP61.0116.B15

        SMC Version (system): 2.20f18

        Illumination Version: 1.4a6

      [ personal information removed by moderator ]