12 Replies Latest reply on Oct 12, 2015 3:12 AM by Victoria Bampton LR Queen

    Since Lightroom CC Update today, LR hanging every few seconds.

    Esge01 Level 1

      I have just updated both Photoshop and LR to the new version today. I am a CC member and pay the monthly sub.

       

      It was running fine before, now it seems to hang every few seconds while it either searches or does something.

       

      This is most noticeable while running the cursor down the presets in the Develop Module, it just won't move and stays on the previous setting for 5-8 seconds every 2-3 seconds.

       

      I am in the middle of a huge 3 day wedding processing batch and this has just completely put me dead in the water.

       

      I have disabled the grphcs - restarted and then tried without but this has made no difference whatsoever.

       

      My system details are as follows:

       

      Lightroom version: CC 2015.2 [ 1044713 ]

      License: Creative Cloud

      Operating system: Windows 10

      Version: 10.0

      Application architecture: x64

      System architecture: x64

      Logical processor count: 8

      Processor speed: 3.5 GHz

      Built-in memory: 16330.4 MB

      Real memory available to Lightroom: 16330.4 MB

      Real memory used by Lightroom: 2062.3 MB (12.6%)

      Virtual memory used by Lightroom: 2472.1 MB

      Memory cache size: 2178.2 MB

      Maximum thread count used by Camera Raw: 8

      Camera Raw SIMD optimization: SSE2,AVX

      System DPI setting: 144 DPI (high DPI mode)

      Desktop composition enabled: Yes

      Displays: 1) 3840x2160

      Input types: Multitouch: No, Integrated touch: No, Integrated pen: No, External touch: No, External pen: No, Keyboard: No

       

       

      Graphics Processor Info:

      GeForce GTX 970/PCIe/SSE2

       

       

      Check OpenGL support: Passed

      Vendor: NVIDIA Corporation

      Version: 3.3.0 NVIDIA 355.98

      Renderer: GeForce GTX 970/PCIe/SSE2

      LanguageVersion: 3.30 NVIDIA via Cg compiler

       

       

       

       

      Application folder: C:\Program Files\Adobe\Adobe Lightroom

      Library Path: E:\Photographs Backup Combined\Photo Shoots - Clients CURRENT 2015\Lightroom\Lightroom Catalog.lrcat

      Settings Folder: C:\Users\Simon\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom

       

       

      Installed Plugins:

      1) Canon Tether Plugin

      2) Facebook

      3) Flickr

      4) Leica Tether Plugin

      5) Nikon Tether Plugin

       

       

      Config.lua flags: None

       

       

      Adapter #1: Vendor : 10de

        Device : 13c2

        Subsystem : 29743842

        Revision : a1

        Video Memory : 4008

      Adapter #2: Vendor : 10de

        Device : 13c2

        Subsystem : 29743842

        Revision : a1

        Video Memory : fa8

      Adapter #3: Vendor : 1414

        Device : 8c

        Subsystem : 0

        Revision : 0

        Video Memory : 0

      AudioDeviceIOBlockSize: 1024

      AudioDeviceName: Speakers (Realtek High Definition Audio)

      AudioDeviceNumberOfChannels: 2

      AudioDeviceSampleRate: 44100

      Build: LR5x102

      Direct2DEnabled: false

      GPUDevice: not available

      OGLEnabled: true