3 Replies Latest reply on May 4, 2006 5:10 PM by Newsgroup_User

    animated gif issue in IE

    Level 7
      I use Fireworks MX 2004 at work to create animated banners and I have
      come across a problem that I hadn't seen before.
      When I create the animated gif in Fireworks the gif displays perfectly
      in Netscape, Mozilla, etc but in IE it has a 1 px slice left from the
      first frame on the other frames.
      I tried moving the slice, slicing again, etc to no avail...
      I had to use ImageReady to create the animation again using the
      exported gifs from each frame to make it display correctly in IE.
      Has anybody come across this problem and has anybody found a solution?

      Thanks,

      FayeC
        • 1. Re: animated gif issue in IE
          Level 7
          FayeC wrote:


          > Has anybody come across this problem and has anybody found a solution?

          I've never heard of that one before. Can you upload the PNG file to your
          server for us to have a look at?

          --
          Linda Rathgeber ACE ::: PVII
          http://www.projectseven.com
          Fireworks Newsgroup: news://forums.projectseven.com/fireworks/
          CSS Newsgroup: news://forums.projectseven.com/css/
          -----------------------------------------------------------------------
          Adobe Community Expert - Fireworks
          -----------------------------------------------------------------------
          Design Aid Kits: http://www.webdevbiz.com/pwf/index.cfm
          • 2. Re: animated gif issue in IE
            Level 7
            On Thu, 04 May 2006 14:50:54 +0400, FayeC <fayec_web@hotmail.com> wrote:

            > I use Fireworks MX 2004 at work to create animated banners and I have
            > come across a problem that I hadn't seen before.
            > When I create the animated gif in Fireworks the gif displays perfectly
            > in Netscape, Mozilla, etc but in IE it has a 1 px slice left from the
            > first frame on the other frames.
            > I tried moving the slice, slicing again, etc to no avail...
            > I had to use ImageReady to create the animation again using the
            > exported gifs from each frame to make it display correctly in IE.
            > Has anybody come across this problem and has anybody found a solution?

            Never seen anything like this before. Try to fiddle with "Auto Crop" and
            "Auto Difference" options in "Export Preview". For me, FW always did
            difference perfectly but who knows, maybe the source of the problem is
            here somewhere.

            --
            Ilya Razmanov
            http://photoshop.msk.ru - Photoshop plug-in filters
            • 3. Re: animated gif issue in IE
              Level 7
              I will bring send the PNG by email to my personal email and will post
              it online tomorrow night.
              I don't have news access from work and they would frown if I gave the
              address to a file on their servers.....
              I will let you know when it's posted.
              My co-worker said she had the same issue when creating animated gifs
              with Fireworks and since then she has been using ImageReady to avoid
              the complaints about the 1 pixel slice....

              Thanks anyways....

              FayeC

              On Thu, 04 May 2006 07:12:31 -0400, Linda Rathgeber
              <lightly@sc.rr.com> wrote:

              >FayeC wrote:
              >
              >
              >> Has anybody come across this problem and has anybody found a solution?
              >
              >I've never heard of that one before. Can you upload the PNG file to your
              >server for us to have a look at?