2 Replies Latest reply on Nov 16, 2015 7:47 AM by rjmartintx

    slideshow video exports as audio only

    rjmartintx


      I created a slideshow under Lr 6.2.1 using Windows 7.  It runs perfectly in the Play option under Lr, but when I export the slideshow to video at 1080p, only the audio plays.  I've tried playing on Windows Media Player, Quick Time, and by Sony Blu-Ray and get the same result:  music only, no pictures.  The slideshow includes some video clips but doesn't start with them. It runs 25 minutes and file size is about 60MB.  I've exported it three times and get the same bad result each time.  Have I missed a step somewhere?  Thanks for any help.  (PS:  I tried exporting at 720p but Lr locks up and fails.  I'm suspecting maybe my video clips included are at a higher resolution than 720p and maybe causes Lr to fail when it hits them, but that's just a theory.  That happened each time I tried exporting at 720p.)

        • 1. Re: slideshow video exports as audio only
          rjmartintx Level 1

          As a follow up test, I created a very simple 20 slide show with no music.  It exports fine as pdf or jpeg and Plays fine under Lr, but Lr crashes when I try to output it to Video at 1080p. It failed whether or not the Graphics Processor block was enabled or off.  Here's my system configuration in case there are any techies out there that have also encountered export video crashes.

           

          Lightroom version: 6.2.1 [ 1046594 ]
          License: Perpetual
          Operating system: Windows 7
          Version: 6.1
          Application architecture: x64
          System architecture: x64
          Logical processor count: 4
          Processor speed: 2.3 GHz
          Built-in memory: 7986.6 MB
          Real memory available to Lightroom: 7986.6 MB
          Real memory used by Lightroom: 325.7 MB (4.0%)
          Virtual memory used by Lightroom: 299.8 MB
          Memory cache size: 12.2 MB
          Maximum thread count used by Camera Raw: 4
          Camera Raw SIMD optimization: SSE2
          System DPI setting: 96 DPI
          Desktop composition enabled: Yes
          Displays: 1) 1366x768
          Input types: Multitouch: No, Integrated touch: No, Integrated pen: No, External touch: No, External pen: No, Keyboard: No

          Graphics Processor Info:
          Check OpenGL support: Failed
          Vendor:
          Version:
          Renderer:
          LanguageVersion:
          GL_MAX_COMBINED_TEXTURE_IMAGE_UNITS (actual = 16, minimum = 48)
          GL_MAX_FRAGMENT_INPUT_COMPONENTS (actual = 8, minimum = 128)
          GL_MAX_FRAGMENT_UNIFORM_BLOCKS (actual = 8, minimum = 12)


          Application folder: C:\Program Files\Adobe\Adobe Lightroom
          Library Path: C:\Users\Owner\Pictures\Lightroom\Lightroom Catalog.lrcat
          Settings Folder: C:\Users\Owner\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom

          Installed Plugins:
          1) Canon Tether Plugin
          2) Facebook
          3) Flickr
          4) Leica Tether Plugin
          5) Nikon Tether Plugin

          Config.lua flags: None

          Adapter #1: Vendor : 8086
          Device : 46
          Subsystem : fd301179
          Revision : 2
          Video Memory : 64
          AudioDeviceIOBlockSize: 1024
          AudioDeviceName: Speakers (Realtek High Definition Audio)
          AudioDeviceNumberOfChannels: 2
          AudioDeviceSampleRate: 44100
          Build: LR5x102
          Direct2DEnabled: false
          GPUDevice: not available
          OGLEnabled: true

          • 2. Re: slideshow video exports as audio only
            rjmartintx Level 1

            ....and here is the Microsoft Error detail screen if it helps.


            Error report.PNG