10 Replies Latest reply on Dec 4, 2015 8:42 AM by johnrellis

    Import/Sync BUG since 6.2 and still in 6.3

    ColtRider

      I'm not able to import or sync pictures since I installed 6.2. And the bug is still in 6.3 with my old Library. Or as you will see I'm not shure if there are "new" pictures. I did some steps to find out whats wrong in LR 6.3 so it may help.

       

      Info

      My library is on an internal harddrive. My pictures are on an external USB 2.0 harddrive. More information see at the end below.

       

      (A) All system files never changed since Lightroom 6.0

       

      1. I did sec-klick on my Main folder containig all my subfolders and choose sync folder. LR found 4 new pictures and no missing pictures. When I click on "Sync" without the option to open the import dialog LR hang and will never finish it's work still after one day of waiting.
        OLD_Options_1.png
      2. I choose to open the import dialog to see the pictures. It shows 10573 new images. Before it was only 4. And I could not see image previews still after hours of waiting. At this point I press "abort"
        OLD_Options_2.png

      3. When I try to close LR after using the import dialog it crash every time and will not close.
        OLD_Options_3.png

      (B) New system files

      I delete some files so on startup of LR it generate new ones. The files are:

      • Macintosh HD / usr / xxx / Library / Application Support / Adobe / Lightroom / Preferences / Lightroom 6 Startup  Preferences.agprefs
      • Macintosh HD / usr / xxx / Library / Preferences / com.adobe.Lightroom6.plist

       

      1. Sec click on main folder and choosen sync brings up 4 new and 56 missing pictures. Remember before there were no mising pictures. I click sync with import dialog.
        NEW_Options_1.png


      2. It shows 10567 new images instead of 4 or instead of the 10573 with import dialog with the old system files. I press "abort". Closing LR no will result in a crash because it will never shut down. When I try to close LR without a use of the import dialog it shut down correctly.
        NEW_Options_2.png

      What can I do to not loose my library with all my taged face recognations? I can not import new pictures. Like you see LR is completly confused about the "new" pictures.

       

      System information

      Version von Lightroom: 6.3 [ 1052427 ]

      Lizenz: Unbegrenzt

      Betriebssystem: Mac OS 10

      Version: 10.11 [1]

      Anwendungsarchitektur: x64

      Anzahl logischer Prozessoren: 2

      Prozessorgeschwindigkeit: 2,4 GHz

      Integrierter Speicher: 4.096,0 MB

      Für Lightroom verfügbarer phys. Speicher: 4.096,0 MB

      Von Lightroom verwendeter phys. Speicher: 426,9 MB (10,4%)

      Von Lightroom verwendeter virtueller Speicher: 1.852,2 MB

      Cache-Speichergröße: 35,1 MB

      Maximale Anzahl Threads, die Camera Raw verwendet: 2

      Camera Raw SIMD-Optimierung: SSE2

      Monitore/Anzeigegeräte: 1) 1680x1050

       

      Informationen zum Grafikprozessor:

      Check OpenGL support: Failed

      Vendor: NVIDIA Corporation

      Version: 3.3 NVIDIA-10.0.40 310.90.10.05b12

      Renderer: NVIDIA GeForce 320M OpenGL Engine

      LanguageVersion: 3.30

       

       

      Anwendungsordner: /Applications/Adobe Lightroom

      Bibliothekspfad: /Users/xxxx/Pictures/Lightroom/Lightroom Catalog.lrcat

      Einstellungen-Ordner: /Users/xxxx/Library/Application Support/Adobe/Lightroom

       

      Installierte Zusatzmodule:

      1) Aperture/iPhoto-Import-Zusatzmodul

      2) Canon Tether-Zusatzmodul

      3) Facebook

      4) Flickr

      5) Leica Tether-Zusatzmodul

      6) Nikon Tether-Zusatzmodul

       

      Config.lua-Flags: None

       

      Audio- und Videoinformationen: Ladevorgang läuft

        • 1. Re: Import/Sync BUG since 6.2 and still in 6.3
          johnrellis Most Valuable Participant

          I delete some files so on startup of LR it generate new ones. The files are:

          • Macintosh HD / usr / xxx / Library / Application Support / Adobe / Lightroom / Preferences / Lightroom 6 Startup  Preferences.agprefs
          • Macintosh HD / usr / xxx / Library / Preferences / com.adobe.Lightroom6.plist

          That won't actually reset LR's preferences -- OS X caches them and will recreate the old values. To actually reset the preferences, see this article: Resetting the lightroom preferences file - updated - Lightroom Forums

          • 2. Re: Import/Sync BUG since 6.2 and still in 6.3
            ColtRider Level 1

            I did it. Same result. I should mentioned that I already renamed the file instead of deleting. And restart to. LR looks like at the default GUI. But nothing is better.

            • 3. Re: Import/Sync BUG since 6.2 and still in 6.3
              mala-zaba Level 1

              Hello, I have the same behaviour with the import module. My camera is a Nikon D7200 and no image preview on a 20 NEF SD card. I format my iMac, make fresh install, update the OSX system to 10.11.1, install Lightroom 6.3. Same import problem.

               

              I need to rollback to lightroom 6.1.1 for the import module work.

              • 4. Re: Import/Sync BUG since 6.2 and still in 6.3
                ColtRider Level 1

                Do you have any trouble with a new Library? Yes, with this you lost all your hard work, so this should ne be an option for a program like LR. I think there is something very wrong in the Library file.

                Lastly I copied files diect to the filesystem and choose "sync" in LR. So this will exclude the camera from the problem. But this option will use the import dialog too. I tried to optimize the Library as well but now I'm at my wits end. So I hope I can get some help here.

                • 5. Re: Import/Sync BUG since 6.2 and still in 6.3
                  mala-zaba Level 1

                  I don't try with a new library. All my work is in my current library. I just make a rollback to 6.1.1 to work with my library. I am able to import new files and work in my library with this version.

                  • 6. Re: Import/Sync BUG since 6.2 and still in 6.3
                    newtob-London

                    Hi Guys,

                    I'm having a similar problem. Been battling an import hang since upgrading to 6.3.

                     

                    I import just a single image, it's a copy as it is stored on my harddrive. No preview shows and it hangs at 17%.Hang.png

                     

                    I've tried:

                    • Disabling GPU rendering
                    • Optimising my catalogue
                    • Importing from multiple sources (SD card and HDD)
                    • Multiple cameras (Cannon DSLR, Panasonic mirrorless camera and an iPhone for good measure)

                    Here is mysetup:

                    Lightroom version: CC 2015.3 [ 1052427 ]

                    License: Trial

                    Operating system: Windows 10

                    Version: 10.0

                    Application architecture: x64

                    System architecture: x64

                    Logical processor count: 2

                    Processor speed: 2.3 GHz

                    Built-in memory: 3996.2 MB

                    Real memory available to Lightroom: 3996.2 MB

                    Real memory used by Lightroom: 222.7 MB (5.5%)

                    Virtual memory used by Lightroom: 266.8 MB

                    Memory cache size: 57.2 MB

                    Maximum thread count used by Camera Raw: 2

                    Camera Raw SIMD optimization: SSE2

                    System DPI setting: 96 DPI

                    Desktop composition enabled: Yes

                    Displays: 1) 1366x768

                    Input types: Multitouch: No, Integrated touch: No, Integrated pen: No, External touch: No, External pen: No, Keyboard: No

                     

                     

                    Graphics Processor Info:

                    Check OpenGL support: Failed

                    Vendor:

                    Version:

                    Renderer:

                    LanguageVersion:

                    GL_MAX_FRAGMENT_UNIFORM_COMPONENTS (actual = 128, minimum = 1024)

                    GL_MAX_TEXTURE_SIZE (actual = 1024, minimum = 2048)

                     

                     

                     

                     

                    Application folder: C:\Program Files\Adobe\Adobe Lightroom

                    Library Path: C:\Users\newtob\Pictures\Lightroom\Lightroom Catalog.lrcat

                    Settings Folder: C:\Users\newtob\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom

                     

                     

                    Installed Plugins:

                    1) Canon Tether Plugin

                    2) Facebook

                    3) Flickr

                    4) Leica Tether Plugin

                    5) Nikon Tether Plugin

                     

                     

                    Config.lua flags: None

                     

                     

                    Audio and Video info: Loading

                     

                     

                    Please help!!!

                    • 7. Re: Import/Sync BUG since 6.2 and still in 6.3
                      newtob-London Level 1

                      Hi Guys,

                      I'm having a similar problem. Been battling an import hang since upgrading to 6.3.

                       

                      I import just a single jpg, it's a copy as it is stored on my harddrive. No preview shows and it hangs at 17%.Hang.png

                       

                      I've tried:

                      • Disabling GPU rendering
                      • Optimising my catalogue
                      • Importing from multiple sources (SD card and HDD)
                      • Multiple cameras (Cannon DSLR, Panasonic mirrorless camera and an iPhone 6 for good measure)

                      Here is mysetup:

                      Lightroom version: CC 2015.3 [ 1052427 ]

                      License: Trial

                      Operating system: Windows 10

                      Version: 10.0

                      Application architecture: x64

                      System architecture: x64

                      Logical processor count: 2

                      Processor speed: 2.3 GHz

                      Built-in memory: 3996.2 MB

                      Real memory available to Lightroom: 3996.2 MB

                      Real memory used by Lightroom: 222.7 MB (5.5%)

                      Virtual memory used by Lightroom: 266.8 MB

                      Memory cache size: 57.2 MB

                      Maximum thread count used by Camera Raw: 2

                      Camera Raw SIMD optimization: SSE2

                      System DPI setting: 96 DPI

                      Desktop composition enabled: Yes

                      Displays: 1) 1366x768

                      Input types: Multitouch: No, Integrated touch: No, Integrated pen: No, External touch: No, External pen: No, Keyboard: No

                       

                       

                      Graphics Processor Info:

                      Check OpenGL support: Failed

                      Vendor:

                      Version:

                      Renderer:

                      LanguageVersion:

                      GL_MAX_FRAGMENT_UNIFORM_COMPONENTS (actual = 128, minimum = 1024)

                      GL_MAX_TEXTURE_SIZE (actual = 1024, minimum = 2048)

                       

                       

                       

                       

                      Application folder: C:\Program Files\Adobe\Adobe Lightroom

                      Library Path: C:\Users\newtob\Pictures\Lightroom\Lightroom Catalog.lrcat

                      Settings Folder: C:\Users\newtob\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom

                       

                       

                      Installed Plugins:

                      1) Canon Tether Plugin

                      2) Facebook

                      3) Flickr

                      4) Leica Tether Plugin

                      5) Nikon Tether Plugin

                       

                       

                      Config.lua flags: None

                       

                       

                      Audio and Video info: Loading

                       

                       

                      Please help!!!

                      • 8. Re: Import/Sync BUG since 6.2 and still in 6.3
                        Wingermann Level 1

                        I have the same problem. Will not import from existent folders, from my camera or card Reader. Really hoping for a fix very soon.

                         

                        After som struggling, I came so far:

                        lightroom_tilbake.jpg

                        And after clicking import:

                        Lightroom_folder_import.jpg

                        Nothing happens ...

                         

                        My setup:

                        Lightroom version: 6.3 [ 1052427 ]
                        License: Perpetual
                        Operating system: Windows 10
                        Version: 10.0
                        Application architecture: x64
                        System architecture: x64
                        Logical processor count: 8
                        Processor speed: 4,0 GHz
                        Built-in memory: 32728,7 MB
                        Real memory available to Lightroom: 32728,7 MB
                        Real memory used by Lightroom: 304,5 MB (0,9%)
                        Virtual memory used by Lightroom: 245,3 MB
                        Memory cache size: 0,0 MB
                        Maximum thread count used by Camera Raw: 8
                        Camera Raw SIMD optimization: SSE2,AVX,AVX2
                        System DPI setting: 144 DPI (high DPI mode)
                        Desktop composition enabled: Yes
                        Displays: 1) 3840x2160
                        Input types: Multitouch: No, Integrated touch: No, Integrated pen: No, External touch: No, External pen: No, Keyboard: No

                        Graphics Processor Info:
                        GeForce GTX 980 Ti/PCIe/SSE2

                        Check OpenGL support: Passed
                        Vendor: NVIDIA Corporation
                        Version: 3.3.0 NVIDIA 359.00
                        Renderer: GeForce GTX 980 Ti/PCIe/SSE2
                        LanguageVersion: 3.30 NVIDIA via Cg compiler


                        Application folder: D:\Programmer\Adobe\Adobe Lightroom
                        Library Path: C:\Users\alexa\Pictures\Lightroom\Lightroom Catalog.lrcat
                        Settings Folder: C:\Users\alexa\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom

                        Installed Plugins:
                        1) Canon Tether Plugin
                        2) Facebook
                        3) Flickr
                        4) Leica Tether Plugin
                        5) Nikon Tether Plugin

                        Config.lua flags: None

                        Adapter #1: Vendor : 10de
                        Device : 17c8
                        Subsystem : 32321462
                        Revision : a1
                        Video Memory : 6048
                        Adapter #2: Vendor : 1414
                        Device : 8c
                        Subsystem : 0
                        Revision : 0
                        Video Memory : 0
                        AudioDeviceIOBlockSize: 1024
                        AudioDeviceName: Høyttalere (Realtek High Definition Audio)
                        AudioDeviceNumberOfChannels: 2
                        AudioDeviceSampleRate: 44100
                        Build: Uninitialized
                        Direct2DEnabled: false
                        GPUDevice: not available
                        OGLEnabled: true

                        • 9. Re: Import/Sync BUG since 6.2 and still in 6.3
                          ColtRider Level 1

                          Now I tried it with new preference file and a blank new Library.

                          Lightroom 6.3 on El Capitan will not Import any files. It is unusable!

                           

                          You can read many import bugs here. So 6.3 seems to have a very critical BUG and Adobe should fix it as soon as possible. I can not use Lightroom at the moment.

                          • 10. Re: Import/Sync BUG since 6.2 and still in 6.3
                            johnrellis Most Valuable Participant

                            Please add your votes and details of your problems to this bug report in the official Adobe feedback forum: Can't Import in LightRoom 6.3, have to Force-Quit to exit. The more details you provide, the more likely it is that Adobe might pay attention.  Adobe product developers don't frequent this forum, but they do actively participate in the official feedback forum.