4 Replies Latest reply on Mar 9, 2016 8:45 AM by Philippe2909

    problem of accented characters of text in the titles of the pictures

    Philippe2909

      Hello,

      I use Imac.

      I have a problem of the accented characters  in the titles of my photos during the export of these towards a computer Windows.

      The whole in French.

      Anybody would have the solution?

      Thank's

      Philippe

        • 1. Re: problem of accented characters of text in the titles of the pictures
          Chetna Srivastava Adobe Employee

          Hi Philippe,

           

          Do you mean to say that you are getting accented characters in watermark of the exported images?

          Could you please share a screenshot for better explanation?
          Which version of Lightroom do you have?

           

          Regards,

          Chetna

          • 2. Re: problem of accented characters of text in the titles of the pictures
            Per Berntsen Adobe Community Professional

            Are you using accented characters, like é, in filenames?

            Special characters should never be used in filenames - they are considered illegal.

            Only use letters a-z, numbers 0-9, hyphen "-", and underscore "_"

            • 3. Re: problem of accented characters of text in the titles of the pictures
              Philippe2909 Level 1

              Hello,

              no, it's not in the file name but the title of the photo I use the accentuation

               

               

              Le 9 mars 2016 à 17:18, Per Berntsen a écrit :

               

              problem of accented characters of text in the titles of the pictures

              created by Per Berntsen in Photoshop Lightroom - View the full discussion

              Are you using accented characters, like é, in filenames?

               

              Special characters should never be used in filenames - they are considered illegal.

               

              Only use letters a-z, numbers 0-9, hyphen "-", and underscore "_"

               

              If the reply above answers your question, please take a moment to mark this answer as correct by visiting: https://forums.adobe.com/message/8576205#8576205 and clicking ‘Correct’ below the answer

              Replies to this message go to everyone subscribed to this thread, not directly to the person who posted the message. To post a reply, either reply to this email or visit the message page:

              Please note that the Adobe Forums do not accept email attachments. If you want to embed an image in your message please visit the thread in the forum and click the camera icon: https://forums.adobe.com/message/8576205#8576205

              To unsubscribe from this thread, please visit the message page at , click "Following" at the top right, & "Stop Following"

              Start a new discussion in Photoshop Lightroom by email or at Adobe Community

              For more information about maintaining your forum email notifications please go to https://forums.adobe.com/thread/1516624.

               

              • 4. Re: problem of accented characters of text in the titles of the pictures
                Philippe2909 Level 1

                Hello,

                 

                no, it's not in the file name but the title of the photo I used the accentuation

                and, when I import to send to a friend computer under Windows, this title is presqu'illisible if accented characters

                I use Lightroom CC

                 

                 

                Le 9 mars 2016 à 17:10, Chetna Srivastava a écrit :

                 

                problem of accented characters of text in the titles of the pictures

                created by Chetna Srivastava in Photoshop Lightroom - View the full discussion

                Hi Philippe,

                 

                 

                Do you mean to say that you are getting accented characters in watermark of the exported images?

                 

                Could you please share a screenshot for better explanation?

                Which version of Lightroom do you have?

                 

                 

                Regards,

                 

                Chetna

                 

                If the reply above answers your question, please take a moment to mark this answer as correct by visiting: https://forums.adobe.com/message/8576165#8576165 and clicking ‘Correct’ below the answer

                Replies to this message go to everyone subscribed to this thread, not directly to the person who posted the message. To post a reply, either reply to this email or visit the message page:

                Please note that the Adobe Forums do not accept email attachments. If you want to embed an image in your message please visit the thread in the forum and click the camera icon: https://forums.adobe.com/message/8576165#8576165

                To unsubscribe from this thread, please visit the message page at , click "Following" at the top right, & "Stop Following"

                Start a new discussion in Photoshop Lightroom by email or at Adobe Community

                For more information about maintaining your forum email notifications please go to https://forums.adobe.com/thread/1516624.