0 Replies Latest reply on Oct 2, 2016 7:56 AM by xbrane

    Slideshow won't start - video card not supported (LR 6.7)

    xbrane Level 1

      Hi,

       

      Whenever I'm trying to start a slideshow in LR 6.7 running on my (Windows 10) laptop by pressing Ctrl-Enter, I get the following error:

       

      error.png

       

      I searched the forums, and there are a few reports of a similar error, but they all have been closed as that bug was reportedly fixed in LR 6.5. Unfortunately, I'm still experiencing it on the latest 6.7 version.

       

      I found the GPU troubleshooting FAQ, and my graphics card (Intel HD 3000) is listed as "unsupported" there. The FAQ appears to imply though that one should be able to work around the problem by disabling GPU support. I tried doing that by unchecking the "Use Graphics Processor" tick box in Edit -> Preferences -> Performance, but that did not help - still getting the error. Windows claim that the graphics driver version I have installed is the most recent one and it is unable to find any updates.

       

      I have not experienced this problem with LR 5 on the same machine (Lenovo X220 laptop).

       

      For reference, here's what "System Info" in LR says:

       

      Lightroom version: 6.7 [ 1090788 ]

      License: Perpetual

      Operating system: Windows 10

      Version: 10.0

      Application architecture: x64

      System architecture: x64

      Logical processor count: 4

      Processor speed: 2.6 GHz

      Built-in memory: 8075.2 MB

      Real memory available to Lightroom: 8075.2 MB

      Real memory used by Lightroom: 317.5 MB (3.9%)

      Virtual memory used by Lightroom: 269.0 MB

      Memory cache size: 0.0 MB

      Maximum thread count used by Camera Raw: 4

      Camera Raw SIMD optimization: SSE2,AVX

      System DPI setting: 96 DPI

      Desktop composition enabled: Yes

      Displays: 1) 1366x768

      Input types: Multitouch: Yes, Integrated touch: Yes, Integrated pen: No, External touch: No, External pen: No, Keyboard: No

       

       

      Graphics Processor Info:

      Check OpenGL support: Failed

      Vendor:

      Version:

      Renderer:

      LanguageVersion:

       

       

       

       

      Application folder: C:\Program Files\Adobe\Adobe Lightroom

      Library Path: L:\Catalogs\Random\Random-2-2.lrcat

      Settings Folder: C:\Users\<redacted>\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom

       

       

      Installed Plugins:

      1) Canon Tether Plugin

      2) Facebook

      3) Flickr

      4) HDR Efex Pro 2

      5) Leica Tether Plugin

      6) Nikon Tether Plugin

       

       

      Config.lua flags: None

       

      Adapter #1: Vendor : 8086

              Device : 126

              Subsystem : 21da17aa

              Revision : 9

              Video Memory : 32

      Adapter #2: Vendor : 1414

              Device : 8c

              Subsystem : 0

              Revision : 0

              Video Memory : 0

      AudioDeviceIOBlockSize: 1024

      AudioDeviceName: Speakers (Conexant 20672 SmartAudio HD)

      AudioDeviceNumberOfChannels: 2

      AudioDeviceSampleRate: 44100

      Build: LR5x102

      Direct2DEnabled: true

      Direct2DPresent: true

      GPUDeviceEnabled: false

      OGLEnabled: false

       

      Any suggestions would be appreciated.