1 Reply Latest reply on Mar 23, 2017 5:21 AM by Akash Sharma

    Lightroom 20 Performance issue 2015.8

    victorbaars

      Hello! I have tried to search information in FAQ, but for some reason It gives me 403 Forbidden, So, i don't have any other options, but ask the community.

      So, maybe I am wrong, but I feel like my Lightroom able to work much faster, but for some reason it doesn't.

      After I push Optimize Catalog button, it runs better, but for just couple of minutes, then it slows down again.

      So there is something about my settings and PC

      I have got Windows 10 running PC - there is a copy of  System Info From Lightroom

      Lightroom version: CC 2015.8 [ 1099473 ]

      License: Creative Cloud

      Operating system: Windows 10

      Version: 10.0

      Application architecture: x64

      System architecture: x64

      Logical processor count: 8

      Processor speed: 3.9 GHz

      Built-in memory: 32715.8 MB

      Real memory available to Lightroom: 32715.8 MB

      Real memory used by Lightroom: 4014.8 MB (12.2%)

      Virtual memory used by Lightroom: 4245.4 MB

      Memory cache size: 4284.7 MB

      Maximum thread count used by Camera Raw: 8

      Camera Raw SIMD optimization: SSE2,AVX,AVX2

      System DPI setting: 96 DPI

      Desktop composition enabled: Yes

      Displays: 1) 1920x1200, 2) 1920x1080

      Input types: Multitouch: No, Integrated touch: No, Integrated pen: No, External touch: No, External pen: No, Keyboard: No

       

       

      Graphics Processor Info:

      GeForce GTX 970/PCIe/SSE2

       

       

      Check OpenGL support: Passed

      Vendor: NVIDIA Corporation

      Version: 3.3.0 NVIDIA 369.09

      Renderer: GeForce GTX 970/PCIe/SSE2

      LanguageVersion: 3.30 NVIDIA via Cg compiler

       

       

       

       

      Application folder: C:\Program Files\Adobe\Adobe Lightroom

      Library Path: C:\Users\victo\Pictures\Lightroom\Lightroom Catalog.lrcat

      Settings Folder: C:\Users\victo\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom

       

      So I have Intel 4790K CPU, Nvidia 970, 32 GB RAM, M.2 SSD as Disk C, where is located my catalog, I retouch my files located on my disc D, which is regular SSD, but still high performance.

      My files are - From NIkon D810 and D750, one typical shoot is about 5000 pics, never store many shoots in the catalog, usually up to 5 shoots.

       

      So, the problem is - when i apply some preset, and triyng to make some adjustments (as exposure or WB) it stuck for a second, and i cant see actually the live view changing on my pictures, it is delayed.when i am moving to next picture, it also stucks, and i usually wait for at least 3-4 seconds until it go to the next picture. So all this are really annoying,  and ruined all working process..

       

      Anyone can help?