2 Replies Latest reply on Aug 1, 2017 11:29 AM by lobot_bumper

    Photoshop 2017 Hanging

    HagleyIt

      Running Photoshop Creative Cloud 2017 on a OSX El Capitan with user's home folder on  Windows server 2012 R2.

      Photoshop often hangs for 30 seconds or 5 seconds when mouse button is pressed, making it unusable.

      Have checked the PDApp.log file and these hangs correspond to two errors in the log file:

       

      01/30/17 13:17:13:151 | [INFO] |  | ASU | OPM | OPM |  |  | 21599 | Failed to set default attributes for File :/home/my.user/Library/Application Support/Adobe/OOBE/opm.db error:60

      01/30/17 13:17:13:220 | [WARN] |  | ASU | OPM | OPM |  |  | 21599 | Failed in opening opm database error:10  errorMsg:disk I/O error

      01/30/17 13:17:13:221 | [INFO] |  | ASU | OPM | OPM |  |  | 21599 | Deleted opm.db file with incorrect permissions now recreating one with default permissions

      01/30/17 13:17:13:253 | [INFO] |  | ASU | OPM | IMSLibHelper |  |  | 21599 | OPMWrapper allocation succeeded

      01/30/17 13:17:13:258 | [INFO] |  | ASU | OPM | OPM |  |  | 21599 | _opm_handle_OPDReturnedStatus called with opdStatus as:0

      01/30/17 13:17:13:258 | [INFO] |  | ASU | OPM | OPM |  |  | 21599 | No Record found for the input fields in opm_getValueForKey

      01/30/17 13:17:13:259 | [INFO] |  | ASU | OPM | IMSLib_OPMWrapper |  |  | 21599 | Failed in getting value for key in OPMGetValueForKey domain:OOBE subDomain:ProxyCredentials key:ProxyUsername

      01/30/17 13:17:13:259 | [INFO] |  | ASU | OPM | IMSLibHelper |  |  | 21599 | Failed to get proxy user name from local db in getProxyCredentialsFromLocalStore

      01/30/17 13:17:13:260 | [INFO] |  | ASU | OPM | IMSLib |  |  | 21599 | Failed get proxy credentials from local store while creating IMSLib instance ...

       

      The first error ("Failed to set default attributes...") corresponds to the 30 second hang.

      The second error ("Failed to get proxy credentials...") corresponds to the 5 second hang.

      Both errors occur multiple times when users are trying to use Photoshop even after subsequent log message says that the opm.db file has been deleted and recreated with default permissions.

       

      On the Windows server the user has Share Permission of Full Control and File Permissions of Modify on their home folder. I've also given the user Full Control for their file permissions but no change in behavior.

       

      Any help with this issue would be very much appreciated as it is affecting a number of users.