9 Replies Latest reply on May 22, 2017 12:17 AM by metroa12724770

    Build fails with no errors logged

    daviprates

      Hey all,

       

      We are having build fails with no errors logged. Seems like a connection error with Amazon AWS as the message we see is:

       

      Encountered a `SocketError` while attempting to connect to: https://s3.amazonaws.com/build.phonegap.com/production/app/...zip

       

      App ID: 1811866.

       

      We would appreciate some assistance.

       

      Thank you.

        • 1. Re: Build fails with no errors logged
          dgamngd8837915

          same issue. Yesterday IOS was not working. Today neither are working

          • 2. Re: Build fails with no errors logged
            metroa12724770

            Since a few days some of our builds failed - but we can't find any issue in the logs:

             

            APP ID: 2625076

            • 3. Re: Build fails with no errors logged
              metroa12724770 Level 1

              some more information:

              we use the phonegap CLI and e.g. phonegap remote build ios.

               

              everything looks fine:

               

              ** ARCHIVE SUCCEEDED **

               

              2017-05-18 07:21:25.003 xcodebuild[17072:151768964] [MT] IDEDistribution: -[IDEDistributionLogging _createLoggingBundleAtPath:]: Created bundle at path '/var/folders/59/lts8t4_d7yggqggtvh9l6plw0000gp/T/DCMetroTest_2017-05-18_07-21-25.002.xcd istributionlogs'.

              1.2.840.113635.100.1.61

              Exported DCMetroTest.xcarchive to: /tmp/gimlet/2625071/project/build/device

              ** EXPORT SUCCEEDED **

               

              ** BUILD SUCCEEDED **

               

              I just triggered a rebuild (via build.phonegap.com GUI) and after the third time it works.

               

              APP ID: 2625071

              • 4. Re: Build fails with no errors logged
                metroa12724770 Level 1

                I compared the two logfiles (1. success build + 2. failed build without errors in the log)

                 

                1. Building project: /private/project/DCMetroTest.xcworkspace

                 

                2. Building project: /private/tmp/gimlet/2625071/project/DCMetroTest.xcworkspace

                 

                there is a different workspace used in both builds - could this cause the problem?

                • 5. Re: Build fails with no errors logged
                  nicolasg83492958 Level 1

                  Hi everyone,

                   

                  I have the same issue since yesterday.

                  I can't access to a log trace on phonegap build.

                   

                  App ID : 2626789

                   

                  We use a plugin to build our app and then download it to our internal storage via Jenkins plateform.

                  The plugin is : phonegap-build-maven-plugin by chrisprice

                  Here is the log trace on the Jenkins build (maybe it can be usefull) :

                   

                  [ERROR] Failed to execute goal com.github.chrisprice:phonegap-build-maven-plugin:0.0.10:build (phonegap-build) on project ***********************: Execution phonegap-build of goal com.github.chrisprice:phonegap-build-maven-plugin:0.0.10:build failed: Build error : Encountered a `SocketError` while attempting to connect to:
                  [ERROR]
                  [ERROR]  https://s3.amazonaws.com/build.phonegap.com/production/app/6db286a6-3c6a-11e7-b566-0e8a430 d0566-www.zip 
                  [ERROR]
                  [ERROR] This is typically the result of an invalid `:region` option or a
                  [ERROR] poorly formatted `:endpoint` option.
                  [ERROR]
                  [ERROR] * Avoid configuring the `:endpoint` option directly. Endpoints are constructed
                  [ERROR] from the `:region`. The `:endpoint` option is reserved for connecting to
                  [ERROR] non-standard test endpoints.
                  [ERROR]
                  [ERROR] * Not every service is available in every region.
                  [ERROR]
                  [ERROR] * Never suffix region names with availability zones.
                  [ERROR] Use "us-east-1", not "us-east-1a"
                  [ERROR]
                  [ERROR] Known AWS regions include (not specific to this service):
                  [ERROR]
                  [ERROR] ap-northeast-1
                  [ERROR] ap-northeast-2
                  [ERROR] ap-south-1
                  [ERROR] ap-southeast-1
                  [ERROR] ap-southeast-2
                  [ERROR] ca-central-1
                  [ERROR] eu-central-1
                  [ERROR] eu-west-1
                  [ERROR] eu-west-2
                  [ERROR] sa-east-1
                  [ERROR] us-east-1
                  [ERROR] us-east-2
                  [ERROR] us-west-1
                  [ERROR] us-west-2
                  [ERROR] cn-north-1
                  [ERROR] us-gov-west-1
                  [ERROR] -> [Help 1]
                  [ERROR]

                   

                  Any idea ?

                  I upgrade the app to cli-6.5.0 (was 6.3.0 before) Could it be linked ? I will try with 6.3.0 just to be sure.

                  • 6. Re: Build fails with no errors logged
                    nicolasg83492958 Level 1

                    The build succeed with phonegap version cli-6.3.0 ...

                    • 7. Re: Build fails with no errors logged
                      metroa12724770 Level 1

                      can anybody support me please with this bug?

                      currently this App is involved: 2625086

                       

                      again:

                      ** ARCHIVE SUCCEEDED **

                       

                      2017-05-18 09:01:57.110 xcodebuild[78101:151988966] [MT] IDEDistribution: -[IDEDistributionLogging _createLoggingBundleAtPath:]: Created bundle at path '/var/folders/59/lts8t4_d7yggqggtvh9l6plw0000gp/T/DigitalCard_2017-05-18_09-01-57.108.xcd istributionlogs'.

                      1.2.840.113635.100.1.61

                      Exported DigitalCard.xcarchive to: /tmp/gimlet/2625086/project/build/device

                      ** EXPORT SUCCEEDED **

                       

                      ** BUILD SUCCEEDED **

                      --------------------------------------------------------------------------------

                      PROVISIONED DEVICES: []

                      --------------------------------------------------------------------------------

                       

                      But the build has the status "error":

                       

                       

                      We want to release our app in the next weeks. So we need a stable build pipeline.

                      • 8. Re: Build fails with no errors logged
                        eclipsec61347018

                        We too are getting the same issue... the log file is clean no Failures listed ...

                            builtin-productPackagingUtility -entitlements -format xml -o /tmp/gimlet/2335581/project/build/EpicorCRM.build/Release-iphoneos/EpicorCRM.build/EpicorCRM.app.xcent  CodeSign build/EpicorCRM.app cd /tmp/gimlet/2335581/project export CODESIGN_ALLOCATE=/Applications/Xcode.app/Contents/Developer/Toolchains/XcodeDefault.xctoolchain/usr/bin/codesign_allocate  Signing Identity:     "iPhone Distribution: Epicor Software Corporation (48F5QDARG2)" Provisioning Profile: "XC: com.epicor.*" (39f61b30-e1dc-4e7e-b346-2782c68c6b4c)  /usr/bin/codesign --force --sign 83080D65AEFA1D68DC2A45FE8839CF0E4755486A --keychain /tmp/gimlet/2335581/secure.keychain --entitlements /tmp/gimlet/2335581/project/build/EpicorCRM.build/Release-iphoneos/EpicorCRM.build/EpicorCRM.app.xcent --timestamp=none /tmp/gimlet/2335581/project/build/EpicorCRM.app  Validate build/EpicorCRM.app cd /tmp/gimlet/2335581/project export PRODUCT_TYPE=com.apple.product-type.application builtin-validationUtility /tmp/gimlet/2335581/project/build/EpicorCRM.app  ** BUILD SUCCEEDED ** 

                         

                        Any answer to this would be much appreciated

                        • 9. Re: Build fails with no errors logged
                          metroa12724770 Level 1

                          This problem still occurs (after 6 days).

                           

                          Could you please provide any feedback?

                          Is there a other/better way to report problems with your service?