8 Replies Latest reply on May 17, 2018 1:30 PM by byroncortezh

    Linking media problem

    johnnyjamesmiller

      Hi there

       

      Am new to Premier Pro and I have a problem!

       

      Some of my sequences have gone silent (stripy lined)- have they disconnected form the media file? They shouldn't have as the originals have not been removed from the disc. I am trying to reconnect them but can't figure out how. Any advice? Many thanks!

       

      Also, I've tried to right click on stripy sequences but there doesn't seem to be a reconnect media option. Also, in the file menu, the link media option is in grey (unclickable)

       

      Screen Shot 2018-05-17 at 11.28.20.png

        • 1. Re: Linking media problem
          iacopod81982595 Level 1

          Hi there, hi johnnyjamesmiller!

          I can't help you, sorry! But i write here because i've a similar problem on Premiere Pro: in my project, on which I have been working for some time without problem, now almost all the clip (audio+video) result offline. Clips are all at their place, nothing changed, except that i've done the software update at version CC 12.1.1.

          In my instance, when i try to relink, i can relink only the audio and i lost (irreversibly) any reference to the video in the project. The clip that where audio+video become only audio clip.

          Trying to relink, the message is:  the selected file doesn't contain the multimedia video used by any reference in sequences. These reference to video clip will be eliminated and can't be undo. Continue?

          (i've italian version of Pr, i apologize for my translation).

          I tried different ways to relink, in copies of the project, to save the original, but without success.

          Anyone can help?

           

          thanks

          iacopo

          1 person found this helpful
          • 2. Re: Linking media problem
            iacopod81982595 Level 1

            Hi,

            in this forum page there are tips from other users that have similar problem:

            Re: Lost media file path / unable to map or relink

            • 3. Re: Linking media problem
              byroncortezh Adobe Community Professional

              Hi

               

              Are you working with Nested Sequences? or maybe Subsequences?

              • 4. Re: Linking media problem
                iacopod81982595 Level 1

                Hi,

                no.

                I have the same problems with all my projects Premiere, i discover it after writing here.

                It's a real problem

                • 5. Re: Linking media problem
                  byroncortezh Adobe Community Professional

                  Adobe stopped supporting some QuickTime 7 codecs and surely this is your problem, your videos must be in a video codec of those that are no longer supported. Read the information on this link Dropped support for Quicktime 7 era formats and codecs

                  • 6. Re: Linking media problem
                    byroncortezh Adobe Community Professional

                    Did you upgrade to the last Premiere Pro version 12.1.1??? Or did you link audio with Audition to edit it?

                    • 7. Re: Linking media problem
                      iacopod81982595 Level 1

                      Hi byroncortezh,

                      yes, i've done the update 2 weeks ago, and yesterday started this problem. I also worked with some file audio from Audition.

                      The problem is that almost all the files results off line and i can't reconnect. When i try, these are transformed in audio file, only audio. I lost the video in the project. But some clip remain the same and it's strange, because these are all the same type of file.

                      Now i'm trying to start a new project, importing from the beginning all files, but the same problem occurs: some files are ok, many other no, they aren't, they are uploaded as file audio only.

                      Maybe you're right Byroncortezh, the problem could be Quicktime no longer supported...I'm looking for this.

                      These are properties of a file without problem (sorry is in italian):

                      Schermata 2018-05-17 alle 21.47.10.png

                       

                       

                      These are properties of a "corrupted" file, coming from same camera/rec profile /format and from same folder as that one above:

                      Schermata 2018-05-17 alle 21.48.05.png

                       

                      I'm trying to understand what to do. It's a problem!!!!!!!

                      thanks byroncortezh!!

                      • 8. Re: Linking media problem
                        byroncortezh Adobe Community Professional

                        You're welcome iacopod! Even though I do not understand anything jajajaj (I speak Spanish really)

                         

                        Try this: download the Handbrake and try transcoding your video, if transcode serves you in Premiere Pro, that's the reason and in that case you have to transcode every video you need to use in PrPro

                         

                        Aquí tienes el enlace para descargar Handbrake

                         

                        https://handbrake.fr/