6 Replies Latest reply on Jun 18, 2018 3:46 PM by Kevin-Monahan

    Laggy playback and handling of AVC video

    Gorod +

      Got a video file recorded using OBS and Blackmagic Decklink 4K card. It was encoded using GPU and ended up in format like this:

      Video

      ID                          : 1

      Format                      : AVC

      Format/Info                 : Advanced Video Codec

      Format profile              : Main@L4.2

      Format settings             : CABAC / 2 Ref Frames

      Format settings, CABAC      : Yes

      Format settings, ReFrames   : 2 frames

      Codec ID                    : avc1

      Codec ID/Info               : Advanced Video Coding

      Duration                    : 46 min 50 s

      Bit rate mode               : Constant

      Bit rate                    : 35.0 Mb/s

      Width                       : 1 920 pixels

      Height                      : 1 080 pixels

      Display aspect ratio        : 16:9

      Frame rate mode             : Constant

      Frame rate                  : 60.000 FPS

      Color space                 : YUV

      Chroma subsampling          : 4:2:0

      Bit depth                   : 8 bits

      Scan type                   : Progressive

      Bits/(Pixel*Frame)          : 0.281

      Stream size                 : 11.2 GiB (100%)

      Color range                 : Limited

      Matrix coefficients         : BT.470 System B/G

      I have an 8 core xeon and 1080ti gpu, but program lagged hardly when I tried to edit something. Playback lagged too, cpu load was near 80%. What's wrong? Should I update some codecs or settings? CUDA rendering works fine, I checked.