10 Replies Latest reply on Nov 24, 2018 7:44 AM by chua3506350

    Presets Not Applying to Image When Clicked

    dee1991

      HI guys!

      I just downloaded the new Lightroom Classic CC. I am trying to apply downloaded presets to my pictures, I have imported them as instructed from youtube videos but they wont apply to my photo. Even the presets that originally were in Lightroom when I first got it won't work. Black and white etc.. Nothing when I click on it. :(( Does anyone know why this is happening? Would appreciate help :)!!

       

      When I run over through the mouse on the presets column I could see photos with presets on left top corner, But when I click on the Photo It won't apply to the photo.

       

      Thank you kindly.

        • 1. Re: Presets Not Applying to Image When Clicked
          JohanEl54 Adobe Community Professional

          I believe you already posted this question, and the first answer was that you should not click on the photo, you should click on the preset name.

          • 2. Re: Presets Not Applying to Image When Clicked
            dee1991 Level 1

            This is my first question on the forum. And that answer is not correct.

            • 3. Re: Presets Not Applying to Image When Clicked
              WobertC Adobe Community Professional

              So some more information from you may help.

              What do you mean by "they wont apply"? Are you viewing your photos in another program?

              Are you a subscriber to a Creative Cloud Photography plan? which plan?

              What LR version number did you download?

              Are you trying a trial?

              What version did you have "when you first got it"?

              Can you post a screen-clip of Lightroom in the Develop module that shows both the Basic and Presets panels open and visible?

              (screen-clip, and add it to a post with the [Insert Image] icon above the test window.)

              • 4. Re: Presets Not Applying to Image When Clicked
                dee1991 Level 1

                Screenshot 2018-06-11 15.03.30.png

                 

                When I try clicking the presents on the left, they do not apply. This is adobe lightroom 7 CC.

                • 5. Re: Presets Not Applying to Image When Clicked
                  WobertC Adobe Community Professional

                  I ask again- Are you a subscriber to a Creative Cloud Photography plan?

                  If so, I suggest you update by installing Lr-Classic Version 7.3.1 from the CC Desktop App

                   

                  Version 7.0 does not preview the preset in the main window when you hover the cursor over the preset name, but it should apply it to the photo when you click the preset.

                   

                  Lightroom Classic v7 (and up to the latest 7.3.1) is only available by subscription.

                  If you do not subscribe then you will need to resume using the version you had before.

                   

                  Please also post a screen-clip of the top 10 lines in the report from-  Lr MENU > HELP > SYSTEM INFO...

                  • 6. Re: Presets Not Applying to Image When Clicked
                    JohanEl54 Adobe Community Professional

                    dee1991  wrote

                     

                    This is my first question on the forum. And that answer is not correct.

                    My apologies. The exact same question -with the exact same mistake "But when I click on the Photo It won't apply to the photo."- was posted around the same time by another person. That's why I thought that was you as well.

                    • 7. Re: Presets Not Applying to Image When Clicked
                      JohanEl54 Adobe Community Professional

                      dee1991  wrote

                       

                      Screenshot 2018-06-11 15.03.30.png

                       

                      When I try clicking the presents on the left, they do not apply. This is adobe lightroom 7 CC.

                      I notice that you do have Dehaze in the Basic tab, but not the new Profiles. And that it says 'Lightroom 7' in the left corner. That is a clear sign of the following problem (you're not the first one):

                       

                      You have 'upgraded' a perpetual license of Lightroom 6 to Lightroom Classic somehow. That upgrade should never have been possible, because you do not have a subscription but a perpetual license (for Lightroom 6). There is no perpetual license for Lightroom Classic and there is no Lightroom 7 CC. Due to a bug in the updaters it was somehow possible to install Lightroom Classic without having a subscription, and this now causes all kinds of problems (you’ve just been lucky that it didn’t happen earlier, when you first started with the upgraded version).

                       

                      The only solution is to go back to Lightroom 6, the version you have a license to use. In order not to lose all the work you may have done since your first update, select all the images that were imported after you updated to Classic and choose 'Metadata - Save Metadata to Files'. Then open Lightroom 6 with your old Lightroom 6 catalog, and import these images. The edits and metadata should come over, except those edits that are new for Lightroom Classic (like Range Mask). You can find the correct installers and updaters here:

                      https://helpx.adobe.com/lightroom/kb/lightroom-downloads.html

                      • 8. Re: Presets Not Applying to Image When Clicked
                        chua3506350

                        Hi all,

                        I have the same issue as well. Had also gone online to watch several tutorials but to no avail for my case. The picture below is a screenshot when i am at the 'develop' tab. Even as i tried to use the given presets, no change can be seen either. Anyone has any ways to resolve this issue?

                        Screenshot 2018-11-24 at 20.00.18.png

                        • 9. Re: Presets Not Applying to Image When Clicked
                          DdeGannes Adobe Community Professional

                          The screen capture shows that you have the color sub set for the color presets. Click on the triangle to the left of the word color to open and the actual presets should be listed and allow you to select the one you wish to apply. See the screen capture.

                          Screenshot 2018-11-24 at 10.58.37 AM copy.jpg

                          1 person found this helpful
                          • 10. Re: Presets Not Applying to Image When Clicked
                            chua3506350 Level 1

                            Thank you so much for your help!