5 Replies Latest reply on Sep 20, 2006 1:49 AM by Danny_S

    Buttons within movies

    Danny_S
      I have a movie which is a large map. Within the map i have eight regions which are all separate movie clips which are triggered by a rollover. When i trigger the movie clip there is a small animation and then the movie clip has 8 buttons in it. The problem is the movie clip works fine independently and all the buttons function as expected. When the movie is nested within my parent movie the buttons no longer work. I know i am missing some code to work this, but am not sure what it is or how to make it work. Can anyone help me?
        • 1. Re: Buttons within movies
          Level 7
          What does your code look like that on those buttons?


          --

          Dan Mode
          --> Adobe Community Expert
          *Flash Helps* http://www.smithmediafusion.com/blog/?cat=11
          *THE online Radio* http://www.tornadostream.com
          *Must Read* http://www.smithmediafusion.com/blog


          "Danny S" <webforumsuser@macromedia.com> wrote in message
          news:eelj0c$6c0$1@forums.macromedia.com...
          >I have a movie which is a large map. Within the map i have eight regions
          >which
          > are all separate movie clips which are triggered by a rollover. When i
          > trigger
          > the movie clip there is a small animation and then the movie clip has 8
          > buttons
          > in it. The problem is the movie clip works fine independently and all the
          > buttons function as expected. When the movie is nested within my parent
          > movie
          > the buttons no longer work. I know i am missing some code to work this,
          > but am
          > not sure what it is or how to make it work. Can anyone help me?
          >


          • 2. Re: Buttons within movies
            Level 7
            What does your code look like that on those buttons?


            --

            Dan Mode
            --> Adobe Community Expert
            *Flash Helps* http://www.smithmediafusion.com/blog/?cat=11
            *THE online Radio* http://www.tornadostream.com
            *Must Read* http://www.smithmediafusion.com/blog


            "Danny S" <webforumsuser@macromedia.com> wrote in message
            news:eelj0c$6c0$1@forums.macromedia.com...
            >I have a movie which is a large map. Within the map i have eight regions
            >which
            > are all separate movie clips which are triggered by a rollover. When i
            > trigger
            > the movie clip there is a small animation and then the movie clip has 8
            > buttons
            > in it. The problem is the movie clip works fine independently and all the
            > buttons function as expected. When the movie is nested within my parent
            > movie
            > the buttons no longer work. I know i am missing some code to work this,
            > but am
            > not sure what it is or how to make it work. Can anyone help me?
            >


            • 3. Re: Buttons within movies
              Level 7
              What does your code look like that on those buttons?


              --

              Dan Mode
              --> Adobe Community Expert
              *Flash Helps* http://www.smithmediafusion.com/blog/?cat=11
              *THE online Radio* http://www.tornadostream.com
              *Must Read* http://www.smithmediafusion.com/blog


              "Danny S" <webforumsuser@macromedia.com> wrote in message
              news:eelj0c$6c0$1@forums.macromedia.com...
              >I have a movie which is a large map. Within the map i have eight regions
              >which
              > are all separate movie clips which are triggered by a rollover. When i
              > trigger
              > the movie clip there is a small animation and then the movie clip has 8
              > buttons
              > in it. The problem is the movie clip works fine independently and all the
              > buttons function as expected. When the movie is nested within my parent
              > movie
              > the buttons no longer work. I know i am missing some code to work this,
              > but am
              > not sure what it is or how to make it work. Can anyone help me?
              >


              • 4. Re: Buttons within movies
                Level 7
                What does your code look like that on those buttons?


                --

                Dan Mode
                --> Adobe Community Expert
                *Flash Helps* http://www.smithmediafusion.com/blog/?cat=11
                *THE online Radio* http://www.tornadostream.com
                *Must Read* http://www.smithmediafusion.com/blog


                "Danny S" <webforumsuser@macromedia.com> wrote in message
                news:eelj0c$6c0$1@forums.macromedia.com...
                >I have a movie which is a large map. Within the map i have eight regions
                >which
                > are all separate movie clips which are triggered by a rollover. When i
                > trigger
                > the movie clip there is a small animation and then the movie clip has 8
                > buttons
                > in it. The problem is the movie clip works fine independently and all the
                > buttons function as expected. When the movie is nested within my parent
                > movie
                > the buttons no longer work. I know i am missing some code to work this,
                > but am
                > not sure what it is or how to make it work. Can anyone help me?
                >


                • 5. Re: Buttons within movies
                  Danny_S Level 1
                  Thanks for your help Dan.

                  On my main time line i have the following code to test my movieclip -

                  stop();
                  Scotland.onRollover = function() {
                  trace("You clicked me!");
                  }

                  This is supposed to start the movie clip playing but it plays automatically at the moment.

                  The Scotland movieclip is a small animation with a number of buttons at the end of the animation which are coded as follows -

                  on (release) {
                  gotoAndStop("Region1");
                  }

                  In the movieclip i have several frames labelled for my content which are "Region1", Region 2 etc.

                  The movie clip and buttons work independently but when i nest it in my new movie the movieclips buttons do not work.

                  My ultimate aim is to have a big map with 8 regions all individual movieclips. When you rollover the movieclip the movieclip plays which is a zoom in of the map region which has sub regions on it which are all individual buttons which take you to the content.

                  I think i am calling the movieclip wrong and it is not letting me select the parts of the movieclip which are buttons. Is there a better way to do this???

                  Thanks Danny S