4 Replies Latest reply on Nov 13, 2008 7:33 AM by Newsgroup_User

    Layout Mode Spacing Problem

    kensteve Level 1
      In layout mode using Dreamweaver 8, I created a percent based table. Into that I inserted a pixel based table. Into that I inserted cells to hold the top banner, navigation, etc. Previewed in browser and all looked good. Then I added two column cells beneath my navigation. Added text to both cells and styled with CSS. Previewed in browser, and again all looks well. Now I'm trying to close off the bottom by running one cell beneath the above two columns, but even though the cells are tightly aligned, I get a space of about 1 inch between the columns and the bottom row I have created. I even tried re-creating everything using nested tables instead of cells, and I can't get rid of this 1 inch space. I don't have any cell or table padding added anywhere. I'm pulling my hair out ... been at this all day! Can somebody please tell me what I'm doing wrong? Many thanks in advance.
        • 1. Re: Layout Mode Spacing Problem
          Level 7


          > In layout mode

          Suggestions:

          First: Give a url to the uploaded page so it and it's code can be seen. Then
          people can see what may be causing the problem instead of trying to read a
          wordy description of it.

          Second: Make Plans to get away from using Layout Mode.

          --
          Alan
          Adobe Community Expert, dreamweaver

          http://www.adobe.com/communities/experts/



          • 2. Re: Layout Mode Spacing Problem
            Level 7
            >>Can somebody please tell me what I'm doing wrong?

            Using Layout mode. Seriously!

            Adobe removed Layout Mode from CS4 version of DW with good reason. This has
            been explained here dozens of times. Search here:
            http://groups.google.com/advanced_search?q=+group:macromedia.dreamweaver on
            "layout mode" for more info.
            --

            Walt


            "kensteve" <webforumsuser@macromedia.com> wrote in message
            news:gfg6ri$ekl$1@forums.macromedia.com...
            > In layout mode using Dreamweaver 8, I created a percent based table. Into
            > that
            > I inserted a pixel based table. Into that I inserted cells to hold the top
            > banner, navigation, etc. Previewed in browser and all looked good. Then I
            > added
            > two column cells beneath my navigation. Added text to both cells and
            > styled
            > with CSS. Previewed in browser, and again all looks well. Now I'm trying
            > to
            > close off the bottom by running one cell beneath the above two columns,
            > but
            > even though the cells are tightly aligned, I get a space of about 1 inch
            > between the columns and the bottom row I have created. I even tried
            > re-creating
            > everything using nested tables instead of cells, and I can't get rid of
            > this 1
            > inch space. I don't have any cell or table padding added anywhere. I'm
            > pulling
            > my hair out ... been at this all day! Can somebody please tell me what I'm
            > doing wrong? Many thanks in advance.
            >
            >


            • 3. Re: Layout Mode Spacing Problem
              Level 7

              "Walt F. Schaefer" <walt@waltswebworx.com> wrote in message
              news:gfgfrl$pea$1@forums.macromedia.com...
              >>>Can somebody please tell me what I'm doing wrong?
              >
              > Using Layout mode. Seriously!

              The sarcasm, Walt, the sarcasm, remember?


              --
              Patty Ayers | www.WebDevBiz.com
              Free Articles on the Business of Web Development
              Web Design Contract, Estimate Request Form, Estimate Worksheet
              --

              • 4. Re: Layout Mode Spacing Problem
                Level 7
                Actually, arrogance was the topic, not sarcasm. And really, I see no sarcasm
                in my post, none. Candid? Unvarnished? Blunt? Yes on all counts. Sarcastic?
                Hardly.

                :-)

                --

                Walt


                "P@tty Ayers ~ACE" <signup1REMOVE@ayersvirtualREMOVE.com> wrote in message
                news:gfhaaf$1de$1@forums.macromedia.com...
                >
                > "Walt F. Schaefer" <walt@waltswebworx.com> wrote in message
                > news:gfgfrl$pea$1@forums.macromedia.com...
                >>>>Can somebody please tell me what I'm doing wrong?
                >>
                >> Using Layout mode. Seriously!
                >
                > The sarcasm, Walt, the sarcasm, remember?
                >
                >
                > --
                > Patty Ayers | www.WebDevBiz.com
                > Free Articles on the Business of Web Development
                > Web Design Contract, Estimate Request Form, Estimate Worksheet
                > --
                >