24 Replies Latest reply on Nov 23, 2008 6:10 PM by (Lee_Sutton)

    Problem with an ALC-WKS-007-040 error

    kc@dafolo.dk Level 1
      Hi all,

      I'm trying to develop a BP with forms in XDP. However this does not work as I get an ALC-WKS-007-040 error when I try to render the form in Workspace. I have tried to set up the renderPDF instead of the default renderer, but I still get an error. When I use PDFs instead of XDPs it works fine (with the default renderer).

      What can I do to fix my problem?

      Thanks in advance

      Kim Christensen
      Dafolo A/S
      Denmark
        • 1. Re: Problem with an ALC-WKS-007-040 error
          Level 1
          You can use the RenderPDFForm service from the Forms samples as the render service.

          Chris Trubiani
          Adobe Systems
          • 2. Re: Problem with an ALC-WKS-007-040 error
            kc@dafolo.dk Level 1
            Hi Chris,

            Yes, this is also what I have read in another post. However I am not sure how I should setup the specific properties for ths service. I tried with the settings suggested by Jasmin in http://www.adobeforums.com/webx/.3bc7e99e however I end up with the same error when I invoke my process in Workspace.

            Cn you give me a pointer of where to look for the cause?

            Thanks again

            Kim Christensen
            Dafolo A/S
            Denmark
            • 3. Re: Problem with an ALC-WKS-007-040 error
              Jasmin Charbonneau Level 4
              Can you check the server.log file under ...LiveCycle8/jboss/logs?

              Also are you using an XDP file?

              What service are you usging to render the form?

              Jasmin
              • 4. Re: Problem with an ALC-WKS-007-040 error
                kc@dafolo.dk Level 1
                Hi again,

                Yes, I have checked the logs, however i am not really sure how to interpret them. I seem to get some kind of exception in JBoss.

                I am using an XDP file with an embedded xml-schema and I have tried using both the renderPDFForm (under Forms) and the Samples - Forms - RenderPDFForm service.

                If I use an PDF file with the same embeded xml-schema I don't get any errors rendering the file.

                I tried to follow your guide in http://www.adobeforums.com/webx/.3bc7e99e but as mentioned in my earlier post I still get an error.

                I hope that we can solve this problem as it would be quite beneficial for the project I doing to use XDP instead of PDF.

                Thanks in advance

                Sincerely

                Kim Christensen
                Dafolo A/S
                Denmark
                • 5. Re: Problem with an ALC-WKS-007-040 error
                  Jasmin Charbonneau Level 4
                  You have to use the Samples - Forms - RenderPDFForm service.

                  Can you tell me how you set you settings for the render service?

                  Jasmin
                  • 6. Re: Problem with an ALC-WKS-007-040 error
                    kc@dafolo.dk Level 1
                    I try to set the following using the Samples - Forms - RenderPDFForm:

                    Service Input:

                    - formUrl - task - Form URL

                    - inDocData - task - Form Data (however I consider this an optional field)

                    - targetURL - Custom Configuration - targetUrl

                    - userAgent Custom Configuration - userAgent

                    Service Output:

                    outFormDoc - task - Document

                    This is my settings, however it still seems to cause an error.

                    I think I'll try with another form (just to rule out that posibility). If you have any other suggesrions to what I could try out I would be all ears :-)

                    Thanks again for your effort, I really appreciate it.

                    Sincerely

                    Kim Christensen
                    Dafolo A/S
                    Denmark
                    • 7. Re: Problem with an ALC-WKS-007-040 error
                      Level 1
                      Well, that looks right. What exactly is showing up the logs?

                      Chris
                      • 8. Re: Problem with an ALC-WKS-007-040 error
                        kc@dafolo.dk Level 1
                        OK, I have rechecked the problem and now it is no longer the ALC-WKS-007-040 error i get. Instead I get the ALC-WKS-007-027 error with a server log that looks almost identical with the one Chaos Mao has posted in http://www.adobeforums.com/webx/.3c053a77/3

                        I hope that you can help me with this issue.

                        Sincerely

                        Kim Christensen
                        Dafolo A/S
                        Denmark
                        • 9. Re: Problem with an ALC-WKS-007-040 error
                          kc@dafolo.dk Level 1
                          Hi again,

                          I fixed it now, somehow all my users from the LDAP were lost in the server. So a new synchronize helped alot.

                          However I am very grateful of your efforts to help. Thanks guys.

                          Kim Christensen
                          Dafolo A/S
                          Denmark
                          • 10. Re: Problem with an ALC-WKS-007-040 error
                            kc@dafolo.dk Level 1
                            Argh...

                            I did not fix the problem at all.

                            Now I am back at the 007-040 render error. I have set up the service as mentioned above and the server log reports back that it cannot locate some pdf-file. However I have set up my process variable to point to an xdp-file.

                            Snippet of the log:

                            exception: flex.messaging.MessageException: ALC-WKS-005-028: A problem occurred in the Render Service. Please review the render orchestration for this process.
                            2007-11-05 15:18:30,176 INFO [STDOUT] [Flex] [ERROR] Root cause: ALC-DSC-003-000: com.adobe.idp.dsc.DSCInvocationException: Invocation error.
                            at com.adobe.idp.dsc.component.impl.DefaultPOJOInvokerImpl.invoke(DefaultPOJOInvokerImpl.jav a:210)
                            at com.adobe.idp.dsc.interceptor.impl.InvocationInterceptor.intercept(InvocationInterceptor. java:134)
                            at com.adobe.idp.dsc.interceptor.impl.RequestInterceptorChainImpl.proceed(RequestInterceptor ChainImpl.java:44)
                            at com.adobe.idp.dsc.transaction.interceptor.TransactionInterceptor$1.doInTransaction(Transa ctionInterceptor.java:74)
                            at com.adobe.idp.dsc.transaction.impl.ejb.adapter.EjbTransactionCMTAdapterBean.execute(EjbTr ansactionCMTAdapterBean.java:336)
                            at com.adobe.idp.dsc.transaction.impl.ejb.adapter.EjbTransactionCMTAdapterBean.doRequired(Ej bTransactionCMTAdapterBean.java:259)
                            at sun.reflect.GeneratedMethodAccessor535.invoke(Unknown Source)
                            at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:25)
                            at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:585)
                            at org.jboss.invocation.Invocation.performCall(Invocation.java:345)
                            at org.jboss.ejb.StatelessSessionContainer$ContainerInterceptor.invoke(StatelessSessionConta iner.java:214)
                            at org.jboss.resource.connectionmanager.CachedConnectionInterceptor.invoke(CachedConnectionI nterceptor.java:149)
                            at org.jboss.ejb.plugins.StatelessSessionInstanceInterceptor.invoke(StatelessSessionInstance Interceptor.java:154)
                            at org.jboss.webservice.server.ServiceEndpointInterceptor.invoke(ServiceEndpointInterceptor. java:54)
                            at org.jboss.ejb.plugins.CallValidationInterceptor.invoke(CallValidationInterceptor.java:48)
                            at org.jboss.ejb.plugins.AbstractTxInterceptor.invokeNext(AbstractTxInterceptor.java:106)
                            at org.jboss.ejb.plugins.TxInterceptorCMT.runWithTransactions(TxInterceptorCMT.java:335)
                            at org.jboss.ejb.plugins.TxInterceptorCMT.invoke(TxInterceptorCMT.java:166)
                            at org.jboss.ejb.plugins.SecurityInterceptor.invoke(SecurityInterceptor.java:153)
                            at org.jboss.ejb.plugins.LogInterceptor.invoke(LogInterceptor.java:192)
                            at org.jboss.ejb.plugins.ProxyFactoryFinderInterceptor.invoke(ProxyFactoryFinderInterceptor. java:122)
                            at org.jboss.ejb.SessionContainer.internalInvoke(SessionContainer.java:624)
                            at org.jboss.ejb.Container.invoke(Container.java:873)
                            at org.jboss.ejb.plugins.local.BaseLocalProxyFactory.invoke(BaseLocalProxyFactory.java:415)
                            at org.jboss.ejb.plugins.local.StatelessSessionProxy.invoke(StatelessSessionProxy.java:88)
                            at $Proxy199.doRequired(Unknown Source)

                            Further down the "cause" is stated:

                            Caused by: com.adobe.repository.ResourceNotFoundException: ALC-REP-018-000: Resource [/Friplads/Forms/Svar/somepdf.pdf] does not exist or you do not have sufficient rights to access it.
                            at com.adobe.repository.commands.ReadResourceCommand.execute(ReadResourceCommand.java:209)
                            at com.adobe.repository.commands.ReadResourceContentCommand.execute(ReadResourceContentComma nd.java:113)
                            at com.adobe.repository.commands.CommandProcessor.execute(CommandProcessor.java:124)
                            at com.adobe.repository.bindings.dsc.RepositoryProviderServiceImpl.readResourceContent(Repos itoryProviderServiceImpl.java:642)
                            at sun.reflect.GeneratedMethodAccessor813.invoke(Unknown Source)
                            at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:25)
                            at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:585)
                            at com.adobe.idp.dsc.component.impl.DefaultPOJOInvokerImpl.invoke(DefaultPOJOInvokerImpl.jav a:181)
                            at com.adobe.idp.dsc.interceptor.impl.InvocationInterceptor.intercept(InvocationInterceptor. java:134)
                            at com.adobe.idp.dsc.interceptor.impl.RequestInterceptorChainImpl.proceed(RequestInterceptor ChainImpl.java:44)
                            at com.adobe.idp.dsc.transaction.interceptor.TransactionInterceptor$1.doInTransaction(Transa ctionInterceptor.java:74)
                            at com.adobe.idp.dsc.transaction.impl.ejb.adapter.EjbTransactionCMTAdapterBean.execute(EjbTr ansactionCMTAdapterBean.java:336)
                            at com.adobe.idp.dsc.transaction.impl.ejb.adapter.EjbTransactionCMTAdapterBean.doRequired(Ej bTransactionCMTAdapterBean.java:259)
                            at sun.reflect.GeneratedMethodAccessor535.invoke(Unknown Source)
                            at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:25)
                            at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:585)
                            at org.jboss.invocation.Invocation.performCall(Invocation.java:345)
                            at org.jboss.ejb.StatelessSessionContainer$ContainerInterceptor.invoke(StatelessSessionConta iner.java:214)
                            at org.jboss.resource.connectionmanager.CachedConnectionInterceptor.invoke(CachedConnectionI nterceptor.java:149)

                            The funny thing is that this pdf is not the one that I have referred to through my process variable (neither is it the name of the .xdp file).

                            I am really confused by this, could you in short explain to me how I should understand this kind of error. To me it seems like some pointer is definitelly not set right, however my process have become so big that it is a rather big task to check all references.

                            I would really be grateful for some hints to how I could proceed.

                            Sincerely

                            Kim Christensen
                            Dafolo A/S
                            Denmark
                            • 11. Re: Problem with an ALC-WKS-007-040 error
                              Level 1
                              Kim, on your XDP form do you have the "Adobe LiveCycle Form Bridge" and "Process Fields" on your form? Both are found in the custom library.
                              • 12. Re: Problem with an ALC-WKS-007-040 error
                                HowardTreisman Level 1
                                Hi Kim
                                The question is: Why is it complaining about [/Friplads/Forms/Svar/Brev_til_svarfrist_paed_friplads_v0r0m0.pdf?
                                Where does this form definition come from?
                                The server is unlikely to make up this name, so it must come from somewhere :-)
                                Howard
                                http://www.avoka.com
                                • 13. Re: Problem with an ALC-WKS-007-040 error
                                  Jasmin Charbonneau Level 4
                                  The render service of a form variable that tries to render your form points to a form located at /Friplads/Forms/Svar/somepdf.pdf which doesn't seem to exist.

                                  Jasmin
                                  • 14. Re: Problem with an ALC-WKS-007-040 error
                                    kc@dafolo.dk Level 1
                                    Hi again, I'll try to answer your questions as good as I can.

                                    However can tell you that I made a small process with only one form and I got it to render (then got another problem - read my other post), however I got the small process to render the xdp file.

                                    Lee:
                                    Yes, I have the "Process Fields" on the form, but I did not have the "Form Bridge". I will look into this as ine of my next tasks.

                                    Howard:
                                    I see your point :-) Let me try to explain the situation. As I have been implementing the process I ran into the problem (among others :-) ) with rendering the xdp-files. So I tested with pdf's instead and to my surprise it worked perfectly. Hence I have used references for pdf-files throughout the entire process.
                                    However I do not understand that the server complains about this file (I guess the server is interpreting (and not compiling) the process description as it goes along. And as I have no reference to the pdf at ([/Friplads/Forms/Svar/Brev_til_svarfrist_paed_friplads_v0r0m0.pdf) in the initial step of the process I don't understand it.

                                    Jasmin:
                                    No it is true that it does not exist, however the xdp variable that I have set up for the initial step does not have any coherence with the form in /Friplads/Forms/Svar/Brev_til_svarfrist_paed_friplads_v0r0m0.pdf

                                    So in short I am happy that I got the simple process to render a xdp-file however I fear that I have to start all over with my large process to make it work with xdp.

                                    I am still very grateful for your effort to help, and if you have any good ideas for me I would really like to hear them out.

                                    Sincerely

                                    Kim Christensen
                                    Dafolo A/S
                                    Denmark
                                    • 15. Re: Problem with an ALC-WKS-007-040 error
                                      Hi,

                                      I am newby on Livecycle,
                                      and currently trying the same thing. Prepopulating my form with user information when first user (starter) opens the form from workspace.

                                      I did the things proposed by Jasmin.
                                      Now I set
                                      userID -- task -- user's id

                                      as proposed, in Sample Form/Render PDF Form.

                                      It's ok. I mean no error. I can open the form from workspace.
                                      What I want to do is to get the username from user ID, and put it
                                      in a field in the form that user can see his name when he/she opens
                                      the form.

                                      Could you please tell me how can use this variable to get the user name and how to set it to the field in my form.

                                      Thanks in advance

                                      Cihan
                                      • 16. Re: Problem with an ALC-WKS-007-040 error
                                        Jasmin Charbonneau Level 4
                                        Kim,
                                        Would you, by any chance, have more than one form variable that are IN. You need to make sure you have only one form variable of type IN since there can be only one form being rendered in Workspace. If you have more that one, then it may pick the wrong one.

                                        The form is going to be rendered before your initial step in your processes (depending of the IN variables) so I don't think the problem is with your initial step's configuration.

                                        Jasmin
                                        • 17. Re: Problem with an ALC-WKS-007-040 error
                                          kc@dafolo.dk Level 1
                                          Thanks Jasmin...

                                          That did the trick, I feel so stupid for not realizing this myself. Nevertheless you learn as long as you live...

                                          Thanks for the effort...

                                          Sincerely

                                          Kim Christensen
                                          Dafolo A/S
                                          Denmark
                                          • 18. Re: Problem with an ALC-WKS-007-040 error
                                            Level 1
                                            I got the same error when trying to Initiate a process in WorkSpace. However, it seems that the problem maybe different from the discussions above.

                                            I am using something similar to the "Samples - Forms - Render PDF form 1.0" to render my XDP form, there's only one xfaForm var.

                                            I put some Loggers in the Render service, and it seems that it got an exception at the "render Form" activity. I'll try to paste some lines in the systemOut.log below if there's room for it.

                                            Note: this render was working fine before, but it stopped working all of a sudden. The only changed to the server (that I know of) was that they changed the network domain of the server. IP address has not been changed though. Restarting/Rebooting the server did not fix the problem.

                                            Any idea how to fix it please?

                                            LOG:
                                            [2/29/08 17:28:57:738 CST] 000000f9 ProcessResour W com.adobe.service.ProcessResource$ErrorReaderThread run BMC024: Service XMLFormService: Process ProcessResource(name=XMLForm.exe,pid=0) terminated abnormally with error code {3}
                                            [2/29/08 17:28:57:832 CST] 0000003c ProcessResour A com.adobe.service.ProcessResource startProcess BMC505: Service XMLFormService: Starting native process with command line "D:\\IBM\\WebSphere\\AppServer\\installedApps\\adobe\\server1\\XMLFormService\\bin\\XMLFo rm.exe" -MyPath D:\IBM\WebSphere\AppServer\installedApps\adobe\server1\XMLFormService -IOR IOR:00bdbdbd0000002249444c3a636f6d2f61646f62652f736572766963652f4d616e616765723a312e3000b dbd0000000100000000000003f1000102bd0000001545434443414c43544d5330312e7473742e636e7000bd238 c000000204c4d4249000000154773e3aa001600060542522d32390008010000000000000000000009000000010 000001400bdbdbd0501000100000000000101000000000049424d0a0000000800bd00011500000100000026000 000020002bdbd49424d04000000050005020102bdbdbd0000001f0000000400bd0003000000200000000400bd0 001000000250000000400bd000300000021000002780001bdbd000000040002bdbd000000240000001c00bd002 60002bdbd000000010000000a6c6f63616c686f73740024bb004000000000000806062b1200021e02000000280 401000806062b1200021e020000001864656661756c7457494d46696c6542617365645265616c6d00000000000 00001494210ce0000001d0000001964656661756c7457494d46696c6542617365645265616c6d00bdbdbd00000 000000000000042bdbd000000240000001c00bd00660042bdbd000000010000000a6c6f63616c686f73740024b a004000000000000806062b1200021e02000000280401000806062b1200021e020000001864656661756c74574 94d46696c6542617365645265616c6d0000000000000001494210ce0000001d0000001964656661756c7457494 d46696c6542617365645265616c6d00bdbdbd00000000000000000002bdbd000000240000001c00bd00260002b dbd000000010000000a6c6f63616c686f73740024bb00400000000000080606678102010101000000280401000 806066781020101010000001864656661756c7457494d46696c6542617365645265616c6d00000000000000014 94210ce0000001d0000001964656661756c7457494d46696c6542617365645265616c6d00bdbdbd00000000000 000000042bdbd000000240000001c00bd00660042bdbd000000010000000a6c6f63616c686f73740024ba00400 000000000080606678102010101000000280401000806066781020101010000001864656661756c7457494d466 96c6542617365645265616c6d0000000000000001494210ce0000001d0000001964656661756c7457494d46696 c6542617365645265616c6d00bdbdbd000000000000000049424d21000000b500bd00010000bdbd00000007435 553544f4d00bd0000002149424d20576562537068657265204170706c69636174696f6e2053657276657200bdb dbd00000008362e312e302e35000000000931322f32382f303600bdbdbd0000000b636635303635322e313200b d000000492863656c6c293a45434443414c43544d5330314e6f6465303143656c6c3a286e6f6465293a4543444 3414c43544d5330314e6f646530313a28736572766572293a7365727665723100 -AppServer websphere
                                            [2/29/08 17:28:58:082 CST] 0000003c XMLFormAgentW E com.adobe.livecycle.formsservice.logging.FormsLogger logMessage ALC-FRM-001-004: Unable to find service: XMLFormService, error: Connection to failed service.
                                            [2/29/08 17:28:58:316 CST] 0000003c SystemOut O [Flex] Exception when invoking service: remoting-service
                                            with message: Flex Message (flex.messaging.messages.RemotingMessage)
                                            operation = render
                                            clientId = 94BFCC50-CB0E-E92D-7542-90FE2FDA735A
                                            destination = task-actions
                                            messageId = 3605BD44-E968-AA3E-99D2-6786AD2964B0
                                            timestamp = 1204327722235
                                            timeToLive = 1204327722235
                                            body = null
                                            hdr(DSId) = 94158DE5-2F1A-7D2B-BB49-AFE0F218D777
                                            hdr(DSEndpoint) = workspace-polling-amf
                                            exception: flex.messaging.MessageException: ALC-WKS-005-028: A problem occurred in the Render Service. Please review the render orchestration for this process.

                                            [2/29/08 17:28:58:316 CST] 0000003c SystemOut O [Flex] [ERROR] Exception when invoking service: remoting-service
                                            with message: Flex Message (flex.messaging.messages.RemotingMessage)
                                            operation = render
                                            clientId = 94BFCC50-CB0E-E92D-7542-90FE2FDA735A
                                            destination = task-actions
                                            messageId = 3605BD44-E968-AA3E-99D2-6786AD2964B0
                                            timestamp = 1204327722235
                                            timeToLive = 1204327722235
                                            body = null
                                            hdr(DSId) = 94158DE5-2F1A-7D2B-BB49-AFE0F218D777
                                            hdr(DSEndpoint) = workspace-polling-amf
                                            exception: flex.messaging.MessageException: ALC-WKS-005-028: A problem occurred in the Render Service. Please review the render orchestration for this process.

                                            [2/29/08 17:28:58:316 CST] 0000003c SystemOut O [Flex] Root cause: ALC-DSC-003-000: com.adobe.idp.dsc.DSCInvocationException: Invocation error.
                                            at com.adobe.idp.dsc.component.impl.DefaultPOJOInvokerImpl.invoke(DefaultPOJOInvokerImpl.jav a:210)
                                            at com.adobe.idp.dsc.interceptor.impl.InvocationInterceptor.intercept(InvocationInterceptor. java:134)
                                            at com.adobe.idp.dsc.interceptor.impl.RequestInterceptorChainImpl.proceed(RequestInterceptor ChainImpl.java:44)
                                            at com.adobe.idp.dsc.transaction.interceptor.TransactionInterceptor$1.doInTransaction(Transa ctionInterceptor.java:74)
                                            at com.adobe.idp.dsc.transaction.impl.ejb.adapter.EjbTransactionBMTAdapterBean.doRequiresNew (EjbTransactionBMTAdapterBean.java:218)
                                            at com.adobe.idp.dsc.transaction.impl.ejb.adapter.EJSLocalStatelessEjbTransactionBMTAdapter_ 3af08fdf.doRequiresNew(Unknown Source)
                                            • 19. Re: Problem with an ALC-WKS-007-040 error
                                              Jasmin Charbonneau Level 4
                                              The ALC-WKS-007-040 error is thrown when the render service is not able to render the document properly. This can be caused by various reasons.

                                              In James's case, it looks like the Forms service (renderPDFForm) is not available for some reason (Unable to find service: XMLFormService). Have you try just to reboot the server?

                                              In Kim's case we need more info. Can you post the stack trace. IF you use an XDP, then you need to use the renderPDFForm service from the Samples - Forms and not the Default render service. The Default render service is only used if you use a PDF and not an XDP.

                                              Let me know,

                                              Jasmin
                                              • 20. Re: Problem with an ALC-WKS-007-040 error
                                                Level 1
                                                Hi Jasmin, thanks for the response.

                                                I am pretty sure (by checking the logs and by putting some variable loggers into the process) that it errors out at the Forms. I have tested the "Samples - Forms - Render PDF form 1.0", and it's not working for the XDP forms. However, the "Default Render" service works fine when rendering a PDF form (the sample Mortgage application works still), I think it's because this Default Render does not call the Forms service.

                                                We have tried rebooting the server machine 3 times already, didn't fix it.

                                                The re-starting of WebSphere has been setup as a Windows Service. And there's a problem when we tried to "stop" that Service, it won't die. In order to restart the WebSphere, we had to reboot the machine.

                                                None of these problems were there before they changed the "Domain" of the server machine.

                                                Any idea how to revive the Forms component?

                                                thanks
                                                Jammes
                                                • 21. Re: Problem with an ALC-WKS-007-040 error
                                                  Jasmin Charbonneau Level 4
                                                  Can you try to go under the "Component" view in Workbench and see if the Forms/Active Services/FormsService is started? If not can you try to right click and start it?

                                                  Jasmin
                                                  • 22. Re: Problem with an ALC-WKS-007-040 error
                                                    Level 1
                                                    It is started. It has two enabled items in the popup menu (when you right-click on it): "Stop Service" and "Set Category..."

                                                    It's like that before and after I initiate a process. The initiation of any process still fails with that error.
                                                    • 23. Re: Problem with an ALC-WKS-007-040 error
                                                      BPM user Level 1
                                                      Hi James/Jasmin,
                                                      Did you get over this problem ? I get the same error. Can you please help me out with this?

                                                      Thanka in advance!
                                                      • 24. Re: Problem with an ALC-WKS-007-040 error
                                                        Level 1
                                                        Are you using LC ES Update 1? If so, start a recording on your render service and you should be able to track down the rendering problem fairly quickly. If not, monitor the log when you try to render the form. Something in the log should indicate why the render is not occurring.