14 Replies Latest reply on Jan 6, 2017 11:13 PM by baophan0106

    Ripple Delete doesnt work always. Why?

    Level 1
      Hi guys, ripple delete there are some times that i cant use it. Some times it happens from a poin and on. Does it have something to do with having all the clips united wihtous spaces, or putting the workare bar in a specific point?

      Thank you
        • 1. Re: Ripple Delete doesnt work always. Why?
          Jim_Simon Level 8
          There has to be enough room for all clips on all tracks to move. If that's not possible, Ripple Delete won't be available.
          • 2. Re: Ripple Delete doesnt work always. Why?
            Harm Millaard Level 7
            You can however avoid that by locking tracks that have no room to move and then ripple delete.
            • 3. Re: Ripple Delete doesnt work always. Why?
              Steven L. Gotz Level 5
              The audio could be stopping you from using Ripple Delete.
              1 person found this helpful
              • 4. Re: Ripple Delete doesnt work always. Why?
                TradeWind Level 3
                I've seen some strange things with ripple trim and ripple delete before, sometimes a simple reboot solves it, some are persistent with a project but go away if I import the project into a new project. Some just never go away. At the end of the day, I work around it.

                For example, I had an audio clip on Track 3 recently that would not ripple when I ripple trimmed a clip on Track 1 (video) 4 minutes ahead of it on the timeline. However, when I performed the first trim, and then did another very slight trim (say, maybe 4 frames or 4 seconds) it suddenly rippled. No reason why that would happen (very simple timeline, nothing blocking the clips on any of the other tracks), but there it was anyway, trimming on the second try (with various attempts at different durations of trim, too).

                I'm sure there is a situation or certain setup of my files and combination of edit points that is triggering this bug once in a while, but I don't know exactly what it could be or why it would happen. Haven't had time to really dig in and see what the commonalities are yet.
                • 5. Re: Ripple Delete doesnt work always. Why?
                  Level 1
                  "You can however avoid that by locking tracks that have no room to move and then ripple delete."

                  But then its no more a ripple delete but just a simple delete.

                  But i will see that thing about the room.

                  But how can there not be enough room for the clips that are after the clip you want to ripple delete?

                  They will simply move back to recover the empty space!
                  • 6. Re: Ripple Delete doesnt work always. Why?
                    Jim_Simon Level 8
                    Not all clips necessarily come after. Some may be on top of, extending to the left of.
                    • 7. Re: Ripple Delete doesnt work always. Why?
                      Barro-THX Level 1

                      When I ripple-delete, all track-keyframes for " track volume" shift accordingly, as they should, to the new place in time.    
                      However, all track-keyframes for the "panners" (Rt Lft, Front Rear, Center and LFE) they do not shift to the new place in time, in other words they remain in the same place as before.   
                      What am I doing wrong??????

                       

                      1-The  Keyframes that move are from the "Volume Tracks" (The issue does not concern Clip-keyframes)

                       

                      2-All my tracks are unlocked

                      When I apply Ripple Delete:
                      Clips-and their "Clip Keyframes"-shift fine. (CLIPS ARE NOT THE PROBLEM)
                      Tracks and their "Track Keyframes" do not shift (with the exception of Volume Track*).

                      To summarize:
                      The issue is with the Tracks and not with the Clips:
                      Clips move fine.
                      Volume Track moves fine.
                      Right and Left Panner Track
                      do not shift
                      Front and Rear Panner Track
                      do not shift
                      Center Panner Track
                      do not shift
                      LFE Panner Track do not shift

                       

                      Anyone knows what am i doing wrong? Please help. Is there a patch for this? A plug in that fixes the issue? I DO NOT UNDERSTAND. 
                      My email is carlobruno@rogers.com
                      Premiere Pro 2.x and older

                      • 8. Re: Ripple Delete doesnt work always. Why?
                        Jim_Simon Level 8

                        To be honest, I'm surprised any track keyframes move.  I would not have expected them to.

                        • 9. Re: Ripple Delete doesnt work always. Why?
                          the_wine_snob Level 9

                          Along those lines, I had a faulty left-Ctrl key on an earlier laptop. Sometimes it worked, and sometimes it did not. My solution was just a new laptop.

                           

                          Hunt

                          • 10. Re: Ripple Delete doesnt work always. Why?
                            the_wine_snob Level 9

                            I've not seen any Track Keyframes move at all. Maybe I missed some? That is why I always wait until the very end, to add those, and then charge for re-doing them, should the client change the edit.

                             

                            Will have to look more closely at ALL of them next time,

                             

                            Hunt

                            • 11. Re: Ripple Delete doesnt work always. Why?
                              Barro-THX Level 1

                              Hi this is Barro THX, I thought I sent you the request I sent to Adobe. Can

                              you help me? Can anybody help?

                               

                               

                              Ripple Delete Should Shift Everything in the Project.

                               

                              Common Terminology:

                              1-[Track-Keframes] = Keframes applied to Audio Tracks and not to Clips.

                              2-Audio Tracks for 5.1 projects = Have 1 Volume Track and 4 Panner Tracks.

                               

                              Process:

                              When an Editor ripple-deletes, only the of the "Volume

                              Track" shift to the new place in time (as they should!).

                               

                              Issue:

                              However, all of the "Panner Tracks" do not shift to the

                              new place in time. In other words they remain in the same place as before

                              while the rest shifted.

                               

                              Summary:

                              When ripple delete:

                              Clips move fine.

                              Volume Track moves fine.

                              Right and Left Panner Track do not shift

                              Front and Rear Panner Track do not shift

                              Center Panner Track do not shift

                              LFE Panner Track do not shift

                               

                              Feature request:

                              Shift the whole project and not “some of it”.

                               

                              Detail Explanation:

                              Let's say that at TC 60 seconds you have a "lion roaring" coming from the

                              rear speakers.

                               

                              One day you decide to remove 10 seconds of the movie at TC 30 seconds.

                               

                              As it works now, when removing 10 seconds everything but the “Panners” WILL

                              SHIFT 10 seconds to the left.

                               

                              So now the "lion roaring" Clip will be at TC 50 seconds but the keyframes

                              that made the roaring come from the rear speakers will continue to be at TC

                              60 seconds (and from that point on the whole project will be a mess)

                               

                              If any editor moves a whole section, he or she will naturally want

                              everything to move as well to the new TIME.

                               

                              I just finished a 2:15 film with more than 10,000 speaker placements. The

                              film was tested in the theaters and it was remarkable, specially the HD

                              quality and the 5.1. All thanks to Adobe Premier Pro.

                              At this moment I need to short my film to 2:00 hours and I will have to go

                              track-by-track, Panner-by-Panner, select all keyframes and shift them

                              manually.

                               

                              If you have a patch I can test in the mean time, please contact me at

                              <mailto:carlobruno@rogers.com>carlobruno@rogers.com. ASAP

                              • 12. Re: Ripple Delete doesnt work always. Why?
                                Jim_Simon Level 8

                                Feature request:

                                Shift the whole project and not “some of it”.

                                 

                                Given that CS4 is now out, it is very unlikely you will see any further changes/improvements/patches for CS3.  You're probably stuck with the way things are in this version.

                                • 13. Re: Ripple Delete doesnt work always. Why?
                                  tomasg51098919 Level 1

                                  The following worked for me in Adobe PR CC: Remove any nearby audio tracks. (Copy them to another place, so you can bring them back in later). Then delete them from their original position. Try to ripple delete again.

                                  • 14. Re: Ripple Delete doesnt work always. Why?
                                    baophan0106 Level 1

                                    you saved my life. I cut my audio into many pieces and that's why I can't do Ripple Delete by pressing Alt + Delete. THANK YOU !