10 Replies Latest reply on Jun 16, 2009 3:48 PM by ALoverofNikon

    Problem with JPGs Downlaoded with Nikon Transfer - Can't Apply Develop Settings in Bridge CS4 and ACR 5.3 Settings Don't Stick

    ALoverofNikon

      I have found what I believe is a "problem" with JPGs downloaded using Nikon Transfer (ver 1.4.1) and processing same in Adobe Bridge CS4 (Develop Settings) and/or Adobe Camera Raw 5.3 (Photoshop CS4 and Elements 6 as hosts).
      Problem with JPGs Downlaoded with Nikon Transfer - Can't Apply Develop Settings in Bridge CS4 and ACR 5.3 Settings Don't Stick

      Anyone using these programs in their workflow?


      The problem, quite simply, is that neither ACR settings (nor Bridge CS4 Develop Settings) "stick" when applied to JPGs that have been downloaded via Nikon Transfer ver 1.4.1.


      The same images from the same cameras (D300 and D90), downloaded moments later using Nikon's predecessor software PictureProject work just fine in both Bridge and ACR.  Develop Settings appled in Bridge immediately are seen, and JPGs opened in ACR, and settings applied, then "Done" immediately stick and are reflected in Bridge.


      If someone else is processing their JPGs in this manner, please let me know, as I have reported the problem to both Nikon and Adobe, and although I have tested it on two different cameras and two differnt laptops, I would like to get an impartial result as well.


      One other test, the problem does not seem to affect Nikon's RAW (NEF) format files downloaded from a D2x using Nikon Transfer.  More/different test are forthcoming.

       

      Thanks

       

      jeff

       

      P.S.  I also posted this in the Bridge Forum, because it applies to both ACR and Bridge, and I didn't want to miss a chance at a response.  Sorry if that's a No No.