9 Replies Latest reply on Sep 28, 2008 12:41 AM by bregent

    Mailto: not working

    Juliamay
      Hi I have put a contact button in with <a href="mailto: colin.eagers@btinternet.com" rel="nofollow"></a><img src="../contact.jpg" alt="contact" width="150" height="33" border="0" /></a> so it should just bring up the email box but it does not work.

      The site is http://www.colinsphotography.com

      Many thanks for help

      Julia
        • 1. Re: Mailto: not working
          Level 7
          Change this:

          <a href="mailto: colin.eagers@btinternet.com" rel="nofollow"></a><img
          src="contact.jpg" alt="contact" width="150" height="33" border="0" /></a>
          </div>

          to this:
          <a href="mailto:%20colin.eagers@btinternet.com" rel="nofollow"><img
          src="contact.jpg" alt="contact" border="0" width="150"
          height="33"></a></div>

          ie remove the extra </a>

          btw check your spelling of "commercial".

          --
          Jo

          .

          "Juliamay" <webforumsuser@macromedia.com> wrote in message
          news:gbjghk$972$1@forums.macromedia.com...
          > Hi I have put a contact button in with <a href="mailto:
          > colin.eagers@btinternet.com" rel="nofollow"></a><img src="../contact.jpg"
          > alt="contact" width="150" height="33" border="0" /></a> so it should just
          > bring
          > up the email box but it does not work.
          >
          > The site is http://www.colinsphotography.com
          >
          > Many thanks for help
          >
          > Julia
          >


          • 2. Re: Mailto: not working
            Level 7
            <a href="mailto: munged@example.com" rel="nofollow"></a><img
            src="contact.jpg" alt="contact" width="150" height="33" border="0" /></a>

            one, get rid of the leading blank space in the email address.

            two, there is a closing </a> before the image- so there is nothing IN the a
            href.

            <a href="mailto:munged@example.com" rel="nofollow"><img src="contact.jpg"
            alt="contact" width="150" height="33" border="0" /></a>
            --
            Alan
            Adobe Community Expert, dreamweaver

            http://www.adobe.com/communities/experts/



            • 3. Re: Mailto: not working
              Level 7
              Josie, why would you recommend changing the blank space to "%20", rather
              than removing it??

              --
              Patty Ayers | www.WebDevBiz.com
              Free Articles on the Business of Web Development
              Web Design Contract, Estimate Request Form, Estimate Worksheet
              --

              "josie1one" <nobody@nowhere.com> wrote in message
              news:gbji7n$b64$1@forums.macromedia.com...
              > Change this:
              >
              > <a href="mailto: colin.eagers@btinternet.com" rel="nofollow"></a><img
              > src="contact.jpg" alt="contact" width="150" height="33" border="0" /></a>
              > </div>
              >
              > to this:
              > <a href="mailto:%20colin.eagers@btinternet.com" rel="nofollow"><img
              > src="contact.jpg" alt="contact" border="0" width="150"
              > height="33"></a></div>
              >
              > ie remove the extra </a>
              >
              > btw check your spelling of "commercial".
              >
              > --
              > Jo
              >
              > .
              >
              > "Juliamay" <webforumsuser@macromedia.com> wrote in message
              > news:gbjghk$972$1@forums.macromedia.com...
              >> Hi I have put a contact button in with <a href="mailto:
              >> colin.eagers@btinternet.com" rel="nofollow"></a><img src="../contact.jpg"
              >> alt="contact" width="150" height="33" border="0" /></a> so it should just
              >> bring
              >> up the email box but it does not work.
              >>
              >> The site is http://www.colinsphotography.com
              >>
              >> Many thanks for help
              >>
              >> Julia
              >>
              >
              >

              • 4. Re: Mailto: not working
                Level 7
                That was an error in the copy/paste. I had intended only to recommend
                removing the extra </a>

                --
                Jo


                "P@tty Ayers ~ACE" <signup1REMOVE@ayersvirtualREMOVE.com> wrote in message
                news:gbjk29$d65$1@forums.macromedia.com...
                > Josie, why would you recommend changing the blank space to "%20", rather
                > than removing it??
                >
                > --
                > Patty Ayers | www.WebDevBiz.com
                > Free Articles on the Business of Web Development
                > Web Design Contract, Estimate Request Form, Estimate Worksheet
                > --
                >
                > "josie1one" <nobody@nowhere.com> wrote in message
                > news:gbji7n$b64$1@forums.macromedia.com...
                >> Change this:
                >>
                >> <a href="mailto: colin.eagers@btinternet.com" rel="nofollow"></a><img
                >> src="contact.jpg" alt="contact" width="150" height="33" border="0" /></a>
                >> </div>
                >>
                >> to this:
                >> <a href="mailto:%20colin.eagers@btinternet.com" rel="nofollow"><img
                >> src="contact.jpg" alt="contact" border="0" width="150"
                >> height="33"></a></div>
                >>
                >> ie remove the extra </a>
                >>
                >> btw check your spelling of "commercial".
                >>
                >> --
                >> Jo
                >>
                >> .
                >>
                >> "Juliamay" <webforumsuser@macromedia.com> wrote in message
                >> news:gbjghk$972$1@forums.macromedia.com...
                >>> Hi I have put a contact button in with <a href="mailto:
                >>> colin.eagers@btinternet.com" rel="nofollow"></a><img
                >>> src="../contact.jpg"
                >>> alt="contact" width="150" height="33" border="0" /></a> so it should
                >>> just bring
                >>> up the email box but it does not work.
                >>>
                >>> The site is http://www.colinsphotography.com
                >>>
                >>> Many thanks for help
                >>>
                >>> Julia
                >>>
                >>
                >>
                >


                • 5. Re: Mailto: not working
                  Level 7
                  Ah, ok - seemed strange!!

                  --
                  Patty Ayers | www.WebDevBiz.com
                  Free Articles on the Business of Web Development
                  Web Design Contract, Estimate Request Form, Estimate Worksheet
                  --

                  "josie1one" <nobody@nowhere.com> wrote in message
                  news:gbjkvl$e3u$1@forums.macromedia.com...
                  > That was an error in the copy/paste. I had intended only to recommend
                  > removing the extra </a>
                  >
                  > --
                  > Jo
                  >
                  >
                  > "P@tty Ayers ~ACE" <signup1REMOVE@ayersvirtualREMOVE.com> wrote in message
                  > news:gbjk29$d65$1@forums.macromedia.com...
                  >> Josie, why would you recommend changing the blank space to "%20", rather
                  >> than removing it??
                  >>
                  >> --
                  >> Patty Ayers | www.WebDevBiz.com
                  >> Free Articles on the Business of Web Development
                  >> Web Design Contract, Estimate Request Form, Estimate Worksheet
                  >> --
                  >>
                  >> "josie1one" <nobody@nowhere.com> wrote in message
                  >> news:gbji7n$b64$1@forums.macromedia.com...
                  >>> Change this:
                  >>>
                  >>> <a href="mailto: colin.eagers@btinternet.com" rel="nofollow"></a><img
                  >>> src="contact.jpg" alt="contact" width="150" height="33" border="0"
                  >>> /></a>
                  >>> </div>
                  >>>
                  >>> to this:
                  >>> <a href="mailto:%20colin.eagers@btinternet.com" rel="nofollow"><img
                  >>> src="contact.jpg" alt="contact" border="0" width="150"
                  >>> height="33"></a></div>
                  >>>
                  >>> ie remove the extra </a>
                  >>>
                  >>> btw check your spelling of "commercial".
                  >>>
                  >>> --
                  >>> Jo
                  >>>
                  >>> .
                  >>>
                  >>> "Juliamay" <webforumsuser@macromedia.com> wrote in message
                  >>> news:gbjghk$972$1@forums.macromedia.com...
                  >>>> Hi I have put a contact button in with <a href="mailto:
                  >>>> colin.eagers@btinternet.com" rel="nofollow"></a><img
                  >>>> src="../contact.jpg"
                  >>>> alt="contact" width="150" height="33" border="0" /></a> so it should
                  >>>> just bring
                  >>>> up the email box but it does not work.
                  >>>>
                  >>>> The site is http://www.colinsphotography.com
                  >>>>
                  >>>> Many thanks for help
                  >>>>
                  >>>> Julia
                  >>>>
                  >>>
                  >>>
                  >>
                  >
                  >

                  • 6. Mailto: not working
                    Level 1
                    Answer deleted as Alan got it above. Please check answered on a reply when someone gives you the solution so that others know at a glance that the thread needs no answer.
                    • 7. Re: Mailto: not working
                      Juliamay Level 1
                      Many thanks for all your help everyone including the spell check!! all working correctly.

                      Julia
                      • 8. Re: Mailto: not working
                        Level 7
                        Glad you've sorted it out... Check the homepage however - this:

                        I am also happy to undertake any commericial photography.

                        Should be

                        I am also happy to undertake any commercial photography.

                        --
                        Jo


                        "Juliamay" <webforumsuser@macromedia.com> wrote in message
                        news:gbl0uo$4pt$1@forums.macromedia.com...
                        > Many thanks for all your help everyone including the spell check!! all
                        > working correctly.
                        >
                        > Julia


                        • 9. Re: Mailto: not working
                          bregent Most Valuable Participant
                          >Answer deleted as Alan got it above.

                          First of all, you can't delete messages as the original messages are propogated to the nntp servers, and then off to usenet including the google archives. Editing the message in the forum only leads confusion as the messages in both realms are now out of sync.

                          >Please check answered on a reply when someone gives you the solution so
                          >that others know at a glance that the thread needs no answer.

                          Hardly worth the bother since 99% of the answers come from nntp. The folks there have no clue about the broken bells and whistles that the forum side provides. nntp folks can't see or select the 'Answered' option.