1 Reply Latest reply on Aug 4, 2009 12:57 PM by MaritimeGirl

    The Letter É

    MaritimeGirl

      I am programmatically generating my .hhc file from Excel VBA and in English, everything is perfect.  When I try to create my French one, that's when it implodes.

       

      For example, I have the following sample page which works and shows up correctly in RoboHelp in the Table Of Contents pane:

      <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
      <toc version="1.0">
      <properties imagewidth="16" windowstyles="8388610" exwindowstyles="256">
      </properties>
      <item name="é" link="First_Topic.htm">
      </item>
      </toc>

       

      Then I have this one, which shows nothing - the pane is completely blank:

      <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
      <toc version="1.0">
      <properties imagewidth="16" windowstyles="8388610" exwindowstyles="256">
      </properties>
      <item name="é" link="First_Topic.htm">
      </item>
      </toc>

      No, you're not seeing things - they are identical in multiple text editors, etc.  Only when I do a binary diff on the two files do I see that the one that works doesn't actually have é in it, it's é

       

      When I try to use those characters to replace the é (and all of the other character pairs for the other special French characters) when programmatically generating it, it doesn't work, it'll show the two characters in the topic name.  I can copy the character and manually edit the Page Title in the TOC within RoboHelp and it displays correctly and saves as the same character.

       

      Any suggestions?