4 Replies Latest reply on Sep 28, 2009 1:09 PM by marvinwalker

    Robo 6 to Robo 8

    marvinwalker

      Project was in robo 6 and upgrading to robo 8.  PDF files in robo 6 project are not linking in robo 8 project. Help!

        • 1. Re: Robo 6 to Robo 8
          RoboWizard Level 4

          Hi there


          How are you linking them?

           

          If you are trying to link from Baggage by using drag and drop, you now have to press and hold the Shift key when you drag the file to create the link.

           

          What are you doing that infers the link isn't working?

           

          If you are testing links locally, it's a side effect of the Mark Of The Web (MOTW). MOTW will inhibit links to PDF and not allow them to work when you test from the local PC but the links will work when you deploy to a server.

           

          Cheers... Rick

           

           

          Helpful and Handy Links

          RoboHelp Wish Form/Bug Reporting Form

          Begin learning RoboHelp HTML 7 or 8 within the day - $24.95!

          Adobe Certified RoboHelp HTML Training

          SorcerStone Blog

          RoboHelp eBooks

          • 2. Re: Robo 6 to Robo 8
            marvinwalker Level 1

            Thanks for the quick reply!

             

            Why do these links go into baggage files rather than just link?  Is this

            something different in version 8?

             

            Seems like its an extra step!

             

            Barbara A. Shaffer

            Job Aid Analyst-Operations Logistics

            • 3. Re: Robo 6 to Robo 8
              Captiv8r Adobe Community Professional & MVP

              Hi there

               

              Of course, without seeing your files and your structure first hand, all I can really do is speculate. Things should have been no different between versions with this particular aspect. But obviously *SOMETHING* changed. And certainly if you weren't performing the step before it will seem to be a bit of an extra step.

               

              However, I note that your reply doesn't clearly state whether the issue is actually resolved or not. Is it? If so, which situation did you have? I gave answers that covered a couple of issues.

               

              Cheers... Rick

               

               

              Helpful and Handy Links

              RoboHelp Wish Form/Bug Reporting Form

              Begin learning RoboHelp HTML 7 or 8 within the day - $24.95!

              Adobe Certified RoboHelp HTML Training

              SorcerStone Blog

              RoboHelp eBooks

              • 4. Re: Robo 6 to Robo 8
                marvinwalker Level 1

                We are working on converting our project from 6 to 8.  Robo 6 has been

                taken off pc and Robo 8 has been installed.  We are working off a server

                but downloading to pc the project to work on each day.  We are making

                folders and taking topic files and copy/paste because import did not work

                (perhaps because of the two versions.) Anyway we could not get links to

                work and that is what prompted my question in the beginning and links were

                ending up in the baggage files.

                We have tried the shift/drag but don't know if its working yet since we are

                not ready to do any publishing because our test server for 8 has not been

                converted yet....so we don't know if the links will work or not.

                 

                Thanks for your assistance...are we going down the right path for our

                conversion?

                 

                 

                Hi there

                *

                *

                How are you linking them?

                If you are trying to link from Baggage by using drag and drop, you now have

                to press and hold the Shift key when you drag the file to create the

                link.

                What are you doing that infers the link isn't working?

                If you are testing links locally, it's a side effect of the Mark Of The Web

                (MOTW). MOTW will inhibit links to PDF and not allow them to work when you

                test from the local PC but the links will work when you deploy to a

                server.

                Cheers... Rick

                 

                Barbara A. Shaffer

                Job Aid Analyst-Operations Logistics

                Cell:      260-615-3834

                E-Mail: bashaffer@nisource.com

                 

                 

                Barbara A. Shaffer

                Job Aid Analyst-Operations Logistics

                Cell:      260-615-3834

                E-Mail: bashaffer@nisource.com

                                                                                                Captiv8r                                                 

                             <forums@adobe.com                                        

                             >                                                          To

                                                       Barb Shaffer                   

                             09/27/2009 09:48          <bashaffer@nisource.com>       

                             AM                                                         cc

                                                                                                Subject

                             Please respond to         Robo 6 to Robo 8    

                             clearspace-968790                                        

                             202-82999-2-22764                                        

                             95@mail.forums.ad                                        

                                  obe.com                                                                               

                Hi there

                Of course, without seeing your files and your structure first hand, all I

                can really do is speculate. Things should have been no different between

                versions with this particular aspect. But obviously SOMETHING changed.

                And certainly if you weren't performing the step before it will seem to be

                a bit of an extra step.

                However, I note that your reply doesn't clearly state whether the issue is

                actually resolved or not. Is it? If so, which situation did you have? I

                gave answers that covered a couple of issues.

                Cheers... Rick  

                http://www.robowizard.com/pc.gif

                Helpful and Handy Links

                http://www.Adobe.com/cfusion/mmform/index.cfm?name=wishform&product=38

                http://www.gooberguides.com/ProductPages/RoboHelp/RoboHelp82Day.htm

                http://www.ShowMeSolutions.biz

                http://sorcererstone.wordpress.com/

                http://www.gooberguides.com