3 Replies Latest reply on May 24, 2010 12:15 PM by Han Dao

    Problem running customized workspace over SSL

    Michel.B

      Hello,

       

      If we try to run our customized workspace over SSL, we get the following error in the trace: ******* a fault event occurred: An error occurred while initializing Workspace. (ALC-WKS-007-049)

       

      So the login stuff completed successfully… but then the error occurs while initializing the workspace.

       

      In the trace we can also see, that a service from the workspace still tries to connect over http but with the secure port: http://xxx.xxx.xxx.xx:8443/workspace-server/messagebroker/amfpolling

       

      When we use the Internet-Explorer, the problem only occurs at the first login. The second time all works fine.

      Unfortunately we can’t solve the problem when using other browsers (Firefox, Safari. Etc.)

       

      It would be great if anybody could give a hint.

      Thanks!

       

       

       

      We use the following version of livecycle:

      Version: 8.2.1, GM

      Patch Version: SP2

      Service Pack Version: 8.2.2353.1.195587.2

       

      Debug-Trace:

      ----------------- AuthenticatingApplication constructed at 3729ms.

      ----------------- createComponentsFromDescriptors called at 3761ms.

      [SWF] /xyz/workspace-theme.swf - 496,567 bytes after decompression

      Finished loading Theme at 3997ms.

      ----------------- init called at 3998ms.

      Workspace channel created: id=workspace-polling-amf, url=https://192.168.196.60:8443/workspace-server/messagebroker/amfpolling.

      ----------------- checkLogin --------

      singleSignOn: SSO login

      login: https://192.168.196.60:8443/um/login, time = 4053 ms.

      ******* a fault event occurred: credential check:  credentials not found.  login is required. (ALC-WKS-007-149)

      ----------------- showLogin called at 4240ms.

      [SWF] /xyz/LoadingCircle.swf - 673 bytes after decompression

      ----------------- doAuthenticate called at 10171ms.

      login: credentials

      login: https://192.168.196.60:8443/um/login, time = 10176 ms.

      sendWorkspaceLogin: https://192.168.196.60:8443/workspace-server/authenticate, time = 10357ms.

      sendWorkspaceLogin exit: https://192.168.196.60:8443/workspace-server/authenticate, time = 10363ms.

      loginHandler

      loginSuccessHandler: time = 10455ms.

      Workspace channel created: id=null, url=https://192.168.196.60:8443/remoting/messagebroker/amf.

      authentication expires in 6899s; re-authenticate timer set for 6869s.

      ========== initialize()

      handleChannelFault - faultCode=Channel.Connect.Failed, NetConnection.Call.BadVersion: : url: 'http://192.168.196.60:8443/workspace-server/messagebroker/amfpolling'

      ******* a fault event occurred: An error occurred while initializing Workspace. (ALC-WKS-007-049)

      ******* a fault event occurred: An error occurred while initializing Workspace. (ALC-WKS-007-049)

      ----------------- showLogin called at 10526ms.