5 Replies Latest reply on Mar 11, 2010 1:17 AM by osgood_

    Made a bit of a bobo !

    grahamdvddvd

      Just checking my new unpublished site over and decided to move the index.htm page into the main root folder! when i checked it again all of the image links had been broken, which i relinked up.

      But the top logo and nav bar have also disapeared ! They were in the locked template, but the template link is broken, how do i relink the template to my index page ? thanks

        • 1. Re: Made a bit of a bobo !
          370H55V Level 4

          You need to make 100% sure that your index page, and the template are pointing to each other properly after moving the index to the root folder. As with the images and links, you'll need to go over each reference or link to the template from the index page, and vice-versa.

           

          It should work after that.

           

          I don't work with templates very often for just this reason.

          • 2. Re: Made a bit of a bobo !
            Mike_Watt Level 2

            Additionally, you'll find that any time you move a page to a different directory within DW, it will ask you if you want to update the links... if you choose yes, it will update all of your incoming and outgoing links automatically.

            • 3. Re: Made a bit of a bobo !
              osgood_ Level 8

              Mike_Watt wrote:

               

              Additionally, you'll find that any time you move a page to a different directory within DW, it will ask you if you want to update the links... if you choose yes, it will update all of your incoming and outgoing links automatically.

               

              That's true but only if you drag and drop within the site files panel. If you just open up the site folder and drag and drop you wont get that very important prompt to update the links. So if you ever have the necessity to move files from one folder to another always do it within the site files panel window.

              • 4. Re: Made a bit of a bobo !
                grahamdvddvd Level 1

                Hi thanks i have no problem linking all the images back up but can not get the template images that are locked in the template linked back to the index page ?

                • 5. Re: Made a bit of a bobo !
                  osgood_ Level 8

                  grahamdvddvd wrote:

                   

                  Hi thanks i have no problem linking all the images back up but can not get the template images that are locked in the template linked back to the index page ?

                   

                  Well that's what happens when you don't use the site file panels window to drag and drop.

                   

                  So now you have to take a large stiff whisky and hope the following operation will work.

                   

                  1) First and most importantly make a back-up of the site folder, just incase you need to go back to where you are now.

                   

                  2) Next open the site files window>Window>Files

                   

                  3) Now drag your index page back into the folder that you dragged it out of.

                   

                  4) You will get a prompt to update all the links. Accept this and press 'Update'

                   

                  The links won't update, but dont worry.

                   

                  5) Next open the template (.dwt file) that this page was made from.

                   

                  6) Locate the 'image/s' which are not updating. The link/s will look similar to as below:

                   

                  <img src="../images/butterfly.png" width="234" height="179" alt="" />

                   

                  7) Change the images src link by one letter, example add an additional 's' on the end of images (as below)

                   

                  <img src="../imagess/butterfly.png" width="234" height="179" alt="" />

                   

                  8) Save the template and you will be prompted to update the links...accept and press 'Update'

                   

                  Still the images won't appear, don't worry.

                   

                  9) Now open the template file again and change the image src link back to the orginal i.e. delete the additional 's' that was added in step 7.

                   

                  <img src="../images/butterfly.png" width="234" height="179" alt="" />

                   

                  Save the template and 'Update' the links when prompted.

                   

                  Now your images will show up again because you have retored the original links.

                   

                  10) To move the index page out of the folder into the root open the site files window>Window> files

                   

                  11) Drag the index page out of the folder into the root of the site folder.

                   

                  12 ) You'll get a prompt to udate the links, accept and update.

                   

                  That's it!

                   

                   

                  Only move pages around through the site files window in future!