5 Replies Latest reply on Jul 10, 2006 11:04 AM by stephan.k

    problems with html formatting

    stephan.k Level 1
      Dear Forum

      I'm still having problems with my text field. I'm slowly getting a grasp of things. I realized earlier that one main problem I oversaw was to embed the puncutations in order to be able to see the < > tags in my html field.

      My front end application however still doesn't properly see the html tags. In fact it seems to ignore most of them. The only one that works is the <img> tag? Strange? no?

      Oh and i'm seeing commas whenever I close a tag such as: "</B>" will be safed in the database as "</B>,"

      Where is that comma after the closing bracket comming from?

      Any clues? I'm sure it's another small thing I'm overseeing...

      Any help or insight is much appreciated.

      Thanks

      stephan

        • 1. Re: problems with html formatting
          Level 7


          stephan.k wrote:
          > Dear Forum
          >
          > I'm still having problems with my text field. I'm slowly getting a grasp of
          > things. I realized earlier that one main problem I oversaw was to embed the
          > puncutations in order to be able to see the < > tags in my html field.
          >
          > My front end application however still doesn't properly see the html tags. In
          > fact it seems to ignore most of them. The only one that works is the <img>
          > tag? Strange? no?
          >
          > Oh and i'm seeing commas whenever I close a tag such as: "" will be safed
          > in the database as ","
          >
          > Where is that comma after the closing bracket comming from?
          >
          > Any clues? I'm sure it's another small thing I'm overseeing...
          >
          > Any help or insight is much appreciated.

          if you want to use bold you need to include separate font outlines for bold too.
          In case of Regular, Bold and Italic, 3 fonts for each outline set.
          You can draw simple text field somewhere off stage, make it dynamic, set it to bold
          and include the font outlines, same for italic.


          --
          Regards

          Urami


          --



          Happy New Year guys - all the best there is in the 2006 :)




          <urami>
          http://www.Flashfugitive.com
          </urami>

          <web junk free>
          http://www.firefox.com
          </web junk free>
          • 2. Re: problems with html formatting
            fdarweesh
            hello;

            regarding the comma...I think it's data type problem between the front and end
            your string is handled as array of string...so that make the end application convert it to comma sparated string....

            and if understand you well regarding the first point...that front app cant translate the puncutations this case usualy related to encoding problem between front and end....just try to submit it from the server as unicode encoding
            and use escape function from flash side


            wish this help you


            Firas Darweesh
            • 3. Re: problems with html formatting
              stephan.k Level 1
              Hi Urami

              Thanks for your reply!

              I tried that actually before but the problem seems to lie somewhere else. I have 3 additional text boxes on my stage (offstage) with the 3 font outlines (normal, bold and italic). I made sure that the outlines are embedded (including punctuations). Still no success. :( I feel like crying.

              the strange thing is that the image tag seems to work but the bold, italic and the Link (a href) are not working?

              Any help apprciated....

              Thanks

              stephan
              • 4. Re: problems with html formatting
                Andreq85 Level 1
                you might want to use good xhtml tag like <strong> and <em> ?
                • 5. Re: problems with html formatting
                  stephan.k Level 1
                  would I need to use css styles if I use tags like <strong> ? I've tried them and the problem is the same...

                  I think I've tracked down where the problem lies. I've put another text field (_root.testText) on the root right next to the text field that is created dynamically with code (the one that doesn't do the bold/italic/link formatting at all). Now I've added 2 lines that put the same string in testText as I do in the dynamically created textField. and oh surprise the text field which I'm creating manually does do the formatting properly versus the one I'm creating with code fails to interpret the <b> <i> and <a href> tags...

                  I'm posting my dynamic text field code again... the mistake must be in there somewhere.

                  Any ideas?

                  Thanks to everyone for their help so far... I think I'm closer than ever...

                  stephan