8 Replies Latest reply on Oct 13, 2010 10:03 PM by gwmlee

    Terrible lag when editing 5k of mov clips. Pls help me.

    gwmlee Level 1

      Sorry that i'm a new here. I know that i should read more and find a solution but currently i'm short of time while busy editing. Pls help me if you guys are free !

       

      My com specs is :

       

      Windows 7 Ultimate 64-bit
      Intel Core i7 930  @ 2.80GHz
      6.0GB( 3x2gb ) Cosair DDR3 @ 539MHz (6-7-7-20)
      Gigabyte X58A-UD3R
      NVIDIA GeForce GT 240
      2x 1TB WD Caviar Black -

      C: for OS, Program, Pagefile, Media Cache

      D: for Project, Footage, Preview and others

       

      * I have look through many nice topic like Harms and follow all the tuning  process.

       

      For what i know, my com is not perfect due to the following problems:

       

      1. my ram is small size, plus not Performance ram.

      2. my graphic card is not GPU supported.

      3. HDD no raid. should have more hard disk.

       

      My problems is:

       

      i found that after i import 5k of MOV clips ( 1280x 720 50fps shot by  canon 550d ), my com become lag even that i just copy n paste the clips  to different sequence, not even start to apply effect.

       

      1. May i know what is the main problem that cause my com laggy ?

       

      2. If i'm short of budget ( spent a lot for the new com T.T ), which is the right way just to improve the laggy situation ?

       

      Sorry to cause any inconvenience and i hope that you guys can help me at this moment. Million thanks !