4 Replies Latest reply on Oct 11, 2011 4:31 PM by Ken-Inoue

    DV Out PRE10 Windows XP

    Ken-Inoue

      So using the PRE9 trial I was able to get DV out to work but in PRE10 I can't get DV out to show any video.

       

      I had a similar issue with CS5.5 on win7 but was able to fix the problem by switching the firewire driver to legacy.

       

      For winxp I don't even have the option to do this.

      Anyone know why DV out would stop working in PRE10?

        • 1. Re: DV Out PRE10 Windows XP
          Brajesh Adobe Employee

          Try this :

          • Right click on your monitor and select "Playback Settings"
          • In "External Devices" field select "DV: 29,97..."
          • Press OK and  try it now
          • Restart the application if required.
          • 2. Re: DV Out PRE10 Windows XP
            Ken-Inoue Level 1

            I have External Device set to DV: 29.97 and restarted but still I am not getting anything out for video

             

            The canopus unit(ADVC110) is set to digital in as well.

             

            have any other ideas?

             

             

            Edit:

            Also the video pauses when I an external device selected in my preview window.

            This was the same issue I had with CS5.5 trying to preview out with DV I eventually had to change my firewire drivers to legacy to get it to work in Win 7 but in WinXP I don't see any legacy drivers.

            • 3. Re: DV Out PRE10 Windows XP
              Brajesh Adobe Employee

              Are you using correct project setting.

              you should use NTSC DV project setting while creating new project

              • 4. Re: DV Out PRE10 Windows XP
                Ken-Inoue Level 1

                The project is as NTSC-DV-Standard 48kHz also with the external device settings set to DV: 29.97 but still nothing is showing.

                 

                Edit:

                Trying to fix the problem I reopened the project and now I am getting video out through DV out so not sure what happened between last night and this morning but it seems to be working finr now.