3 Replies Latest reply on Nov 15, 2011 7:40 AM by Adam Cameron.

    Cannot launch debugger in CFBuilder 2

    Stepdonn

      I have installed CF9 and CFBuilder 2 following the instructions in http://www.adobe.com/devnet/coldfusion/articles/setup_dev.htmlhttp://www.adobe.com/devnet/ coldfusion/articles/setup_dev.html.  (Multi Server setup using apache).  Everything seems to be working fine except I cannot get the debugger to work.  When I try to launch it I receive this error:

      -1:Error connecting to JVM for debugging at localhost:5005.

      Could not attach to the VM at port 5005

      You must specify this debugger port in the JVM settings of your application server...

       

      I read somewhere that I should edit my jvm.config file, but I don't know how to do this. Please help!

        • 1. Re: Cannot launch debugger in CFBuilder 2
          Adam Cameron. Level 5
          I read somewhere that I should edit my jvm.config file, but I don't know how to do this. Please help!

           

          OK, let's go step by step.  What part of editing the jvm.config file do you not know how to do?

           

          You need to:

          * find out where the file is

          * what changes you need to make to the file

          * make the changes

           

          None of those seem too hard, do they?  Start with the first one... find the file.  Where is it?

           

          --

          Adam

          1 person found this helpful
          • 2. Re: Cannot launch debugger in CFBuilder 2
            Stepdonn Level 1

            *the file is in my C:\JRUN4\bin directory.

            *I attempted to copy/paste the following code in:

            -Xdebug -Xrunjdwp:transport=dt_socket,server=y,suspend=n,address=5005

            this was the sample code which displays in the CF Administrator Debugger settings page.

            I took a wag and added it to the *arguments to VM* on the line just below the existing arguments.

            *Save the file, restarted the server, didn't work.

             

            OMG - this AM, added the code to the end of the the arguments line instead of starting a new line with it and presto - success!  Its true, everything looks better in the AM.

             

            Thanks for your reply, Adam.

            • 3. Re: Cannot launch debugger in CFBuilder 2
              Adam Cameron. Level 5

              No probs.  It helps to break a problem down into smaller chunks before trying to tackle it sometimes.

               

              --

              Adam