2 Replies Latest reply on Dec 9, 2011 2:53 PM by nickdbomb

    Audio is OK until PP CS5.5.2 is opened then all other audio fails and PP works

    nickdbomb Level 1

      This could be a Nvidia, Window 7 64bit, Matrox MX02, Premiere Pro CS5.5, ASUS P5E Deluxe problem or a bit of all.



      When I boot the system, the system audio, CDs and mp3 files work.


      When a launch Premiere Pro CS5.5.2 the audio works playing back within PP and the system files MP3s keep playing.


      When I close Windows Media Player and re-open it the only audio that works is the PPCS5.5.2


      This only happens after PP is opened.


      When I reboot everything is back to normal until PP is opened.


      All other audio fails, system audio, CDs and mp3 files


      The audio is routed through the Matrox MX02 with 5.5.1 drivers not the SoundMax card on the ASUS P5E deluxe with the latest drivers and BIOS.


      This is consistent. I don't have a clue as to what is causing the problem. Matrox is investigating the MX02.

       

      I'm using the 280.26 driver with with a GeForce GTX 560 Ti

       


      Any help will be appreciated

        • 1. Re: Audio is OK until PP CS5.5.2 is opened then all other audio fails and PP works
          Jim_Simon Level 8

          Remove the Matrox (and drivers).  See if that helps.

          • 2. Re: Audio is OK until PP CS5.5.2 is opened then all other audio fails and PP works
            nickdbomb Level 1

            From Martrox Tech support

             

            We were able to reproduce the issue and have reported your steps to our engineering department.

            We will address any updates as soon as we have any.

             

            Preferences

            Audio Output mapping set to: Premiere Pro WDM Sound.


            Audio Hardware set to: Premiere Pro WDM Sound

            ASIO set to: Speakers (Matrox WDM audio device LE)


            Player: Matrox Player


            Windows Mixer - Speakers (Matrox WDM audio device LE)


            Control Panel/Sound/speakers Matrox WDM audio device Set as default


            Asus P5E Deluxe

            RealTek SoundMAx driver 6.10.2.6585 Latest driver for 64 bit W7

             

            MX02 audio driver 5.5.1.44


            the sequence properties:

            Sequence 01

            1920 x 1080

            00;03;11;02, 29.97 fps

            48000 Hz - Stereo


            I loaded a different sequence and adjusted the Matrox settings accordingly. The problem remains the same.

            Sequence 01

            720 x 486

            00;00;00;00, 29.97 fps

            48000 Hz - Stereo

             

            1080p 29.97


            Matrox AVI CODEC


            Type: MPEG Movie

            File Size: 623.1 MB

            Image Size: 1920 x 1080

            Frame Rate: 29.97

            Source Audio Format: 48000 Hz - compressed - Stereo

            Project Audio Format: 48000 Hz - 32 bit floating point - Stereo

            Total Duration: 00:02:23:21

            Average Data Rate: 4.3 MB / second

            Pixel Aspect Ratio: 1.0


            Video Shot on Sony PMW EX1 Square pixels Native 1920x1080 MP4 Imported by PP CS5.5.2


            NVIDEA GeForce GTX 560 Ti

            driver 8.17.12.8026


            Latest W7 updates installed