4 Replies Latest reply: Apr 19, 2012 9:34 AM by salamaynasi RSS

    Error on Production Server when php service is called.

    salamaynasi Community Member

      The web application runs fine on my development machine but on the production server it gives me the following error and no responce when a phpservice is called.



      Send failed

      Channel.Connect.Failed error NetConnection.Call.BadVersion: : url:



      Network Monitor:

      network monitor.jpg


      Development Machine:

      Windows 7

      MySQL 5.5.16

      Zend Framework 1.10


      Production Machine:

      Ubuntu 11.10

      MySQL 5.1.58

      Zend Framework 1.11


      I followed the following steps to deploy the application on production server;


      1. created identical database with same credentials on the production server

      2. confirmed that my php service works on the server by manually navigating to the php file and printing the data retrieved on the page

      3. modified the paths in amf_config.ini to reflect production server


      webroot = "/var/www"

      zend_path ="/usr/local/zend/share/ZendFramework/library"

      library ="/var/www/Project/library"

      services ="/var/www/Project/services"


      amf.production = true


      4. initialized the class by adding

      // Initialization customization goes here

      _serviceControl.endpoint = "http://ipaddress/Project/public/gateway.php";

      in the .as file for the php service


      I have also found from my zend server logs that when my php service is called its throws the following error:


      PHP Notice:  Undefined index: HTTPS in /usr/local/zend/share/ZendFramework/library/Zend/Amf/Response/Http.php on line 59


      I doubt that there is anything wrong in the deployment process but please do let me know if you could think of something i might have missed.


      The other thing im wondering is the php notice if it were to be caused due to different Zend Framework versions!


      Kindly advice