2 Replies Latest reply on Feb 27, 2012 6:06 AM by marian.ene

    Startup Time?

    Mod.Yoyo Level 1

      I don't know about you, but After Effects takes super long for me to start.  This is on a custom-built computer that runs anything else like a breeze.

       

      I think there is something wrong - that After Effects takes me this long to load is, frankly, ridiculous.  Is everyone else like this?

       

      Please comment on your personal startup times.  Thanks.

       

      ~Mod.Yoyo


      Note:

      I can run all of the other Adobe products easily.

       

      System Specs:

      Custom Built

      AMD Phenom II x4 3.2 GHz, not overclocked

      EVGA Nvidia GeForce GTX 550 Ti

      8 GB DDR3 1600 Corsair Vengeance

      160 GB 7200 RPM Seagate Barracuda

      Windows 7 Home Premium x64

      MSI 870-G45 Motherboard

      Onboard Sound

        • 1. Re: Startup Time?
          Dave LaRonde Level 6

          there is nothing that I see that is wrong with your machine.  You may want to describe precisely what you mean by "a long time".  Such a description means nothing.  We have no means of understanding what you mean.  You may wish to get a stopwatch to describe your tale of woe.

          • 2. Re: Startup Time?
            marian.ene Level 2

            I also have a custom build, but I went for Intel platphorm. It starts fairly fast (about 20s) if I don't have the panel with Animations Presets open. Initialising the presets seems to take around 20-30s on my machine.